6 tips voor mensen die alleen reizen

Niet iedereen heeft de moed om alleen te reizen. Je moet jezelf niet alleen kunnen vermaken, maar je moet ook alles zelf goed uitpluizen. Waar reis ik precies heen? Wat kan ik het beste doen? We hebben voor jou 6 tips op een rij gezet.

1. Let goed op je spullen

Als je alleen reist ben je een eenvoudiger prooi dan wanneer je in een groep reist. Mocht je een grote spiegelreflexcamera mee hebben en je hebt een ander kleurtje dan de lokale bevolking, dan weten zij al genoeg! Je bent een toerist. Een toerist die alleen reist. Zo nu en dan kun je best een foto maken, maar doe dit alleen op drukkere plekken. Op de afgelegen plekken kun je misschien beter een foto schieten met je smartphone. Safety first!

2. Veiligheid voorop

In je eentje reizen neemt ook zo de nodige risico’s met zich mee. Besef waar je aan begint! Kies altijd voor de meest veilige weg wanneer je alleen op straat loopt. Als je twijfelt aan een bepaald steegje: sla die steeg dan maar eens over.

3. Maak een strakke planning

Maak een strakke planning. Dat geldt vooral voor de eerste paar dagen. Regel vanuit Nederland al een plek waar je kunt overnachten, bedenk hoe je vanaf het vliegveld naar je hotel gaat en maak een planning welke activiteiten je van plan bent te doen de eerste dagen. In het hotel kun je rustig gaan bedenken wat je de dagen erop wilt gaan doen. Vooral de eerste dagen zijn belangrijk.

4. Houd contact met je familie en vrienden

Als je in het buitenland zit, moet je geregeld contact houden met familie en vrienden. Immers weten zij ook dat je alleen reist en zullen ze misschien een beetje bezorgd om je zijn. Je bent in een vreemd land en men maakt zich zorgen. Houd daarom contact en laat vooral weten dat je veilig bent. Uiteraard hoef je niet de hele dag met Nederland te blijven appen, maar op zijn tijd mag het wel.

5. Beperk je bagage

Als je alleen reist betekent het ook daadwerkelijk dat je zelf al je spullen moet meenemen. Je kunt niet even vragen of iemand wat voor je vasthoudt als je iets wil pakken uit je andere tas. Beperk daarom je bagage en stop het liefst alles in een tas.

6. Geniet van de rust

Last but not least, geniet vooral van je rust. Je hebt er niet voor niets voor gekozen om alleen te reizen. Blijf lekker genieten van mooie uitzichten, hagelwitte stranden of de kraakheldere zee. Waar je ook heen gaat: geniet van je rust.