Studenten

Een reisverzekering voor studenten

Voor jou als student is op vakantie gaan misschien wel het leukste uitje van het jaar. Het is de tijd waarin je lekker met je partner of vrienden kunt ontspannen. Veel studenten boeken een zonvakantie naar het buitenland of besluiten aan het einde van hun studie te gaan backpacken. Daarom is het zeker zinvol om als student een goede reisverzekering af te sluiten die dekking biedt voor talloze risico’s.

Voorkom hoge kosten in het buitenland

Als student heb je over het algemeen geen vetpot en daarom is een kortlopende of doorlopende reisverzekering onmisbaar. Natuurlijk ben je gedekt voor spoedeisende hulp in het buitenland vanwege je zorgverzekering, maar een reisverzekering gaat verder dan dat. Voor studenten is vooral bagage het belangrijkste om mee te verzekeren. Diefstal of verlies van bagage is niet altijd te voorkomen, daarom is het altijd slim een reisverzekering af te sluiten. Een reisverzekering biedt namelijk dekking voor je bagage.

Globetrotterverzekering – Voor een lange reis naar het buitenland

Ga je voor een langere periode naar het buitenland, bijvoorbeeld voor een backpack vakantie, stage of vrijwilligerswerk? De Globetrotterverzekering is een verzekering die je zelf kunt samenstellen voor de deze reis. De gewone reisverzekering biedt dekking voor maximaal 180 dagen, terwijl je met een Globetrotterverzekering maar liefst 2 jaar onbezorgd kunt verblijven in het buitenland.

Welke rubrieken verzeker je mee?

Ongeacht of je nu een korte of lange vakantie boekt naar het buitenland, als student is het slim de volgende rubrieken mee te verzekeren.

Medische kosten

Medische kosten in het buitenland lopen flink op als je in een ziekenhuis moet verblijven. Je zorgverzekering biedt dekking conform het Nederlandse tarief. Een aanvullende dekking op de reisverzekering is daarom aan te raden.

Bagage

Verlies of diefstal van bagage komt veel voor op vakanties. Als student kun je het jezelf niet veroorloven om grote verliezen te lijden. Verzeker bagage daarom mee.

Ongevallen

Tijdens elke soort vakantie kun je ongelukkig ten val komen. Kies daarom voor een ongevallendekking op de reisverzekering.

Gevaarlijke sporten

Geniet je ervan om het uiterste uit jezelf te halen en beoefen je graag extreme sporten in het water of in de bergen? Verzeker dan ook je duikuitrusting of klimspullen mee met de rubriek gevaarlijke sporten.

Wanneer je gewoon op vakantie gaat kun je een gewone reisverzekering afsluiten als student. Een kortlopende reisverzekering is voordeliger wanneer je slechts eenmaal per jaar op reis gaat, wanneer je vaker gaat is het bijna altijd goedkoper om voor een doorlopende reisverzekering te kiezen. Veel verzekeraars bieden een speciale studentenkorting waaronder Interpolis

Voor langere tijd naar het buitenland

Wanneer je voor langere tijd naar het buitenland gaat bijvoorbeeld om te studeren of te backpacken is een gewone doorlopende reisverzekering niet voldoende. De meeste doorlopende reisverzekeringen hanteren namelijk een maximum van 60 dagen aaneengesloten reizen, daarna ben je niet langer verzekerd. Sommige verzekeraars bieden speciale verzekeringen voor een langer verblijf in het buitenland aan, waaronder:

Annulering

Onverwachts je vakantie moeten afbreken vanwege een overlijden in de familie is naar en vaak duur. Een annuleringsverzekering biedt dekking bij deze kosten.

Wanneer sluit je als jongere een eigen reisverzekering af?

Tot de leeftijd van 18 jaar kun je vaak probleemloos meeverzekerd worden op de polis van je ouders. Tot deze leeftijd ga je veelal met je ouders mee op vakantie en zijn er niet direct aanvullende wensen. Dit verandert echter als je gaat studeren, op kamers gaat wonen of fulltime werkt. In dit soort gevallen is het soms beter om een eigen reisverzekering af te sluiten. Is de premiebetaling een dingetje voor je? Je kunt natuurlijk altijd vragen of je ouders de premie willen betalen, terwijl de verzekering gewoon op jouw naam staat.

Kies je voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Je kunt als jongere zowel een kortlopende als doorlopende reisverzekering afsluiten. Een kortlopende reisverzekering biedt dekking gedurende je vakantie. Bij een doorlopende reisverzekering ben je het gehele jaar door verzekerd tijdens vakanties, uitjes en weekendjes weg. Zeker als je vaker op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering stukken voordeliger dan een kortlopende reisverzekering.

Vind een reisverzekering die bij je past

Natuurlijk wil je een reisverzekering die zoveel mogelijk op jouw wensen is afgestemd. Je kunt gebruikmaken van een verzekeringsvergelijker. Hiermee vergelijk je de verschillende aanbieders van reisverzekeringen. Let hierin niet alleen op de premie, maar kijk ook de voorwaarden goed na. Deze kunnen namelijk per verzekeraar verschillen. Heb je een goede reisverzekering gevonden? Dan kun je met gerust hart het vliegtuig of de auto instappen en een fantastische vakantie tegemoet gaan!

Sta je op het punt een reis te boeken naar het buitenland? Sluit hier een passende reisverzekering af.