Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk in het buitenland

Veel jonge mensen vinden het fantastisch om een tijdje naar het buitenland te gaan voor het doen van vrijwilligerswerk. Toch brengt dit ook vaak de nodige risico’s met zich mee. Werken voor bijvoorbeeld de lokale bevolking in een ander land, is soms niet zonder gevaar. Kies daarom voor een reisverzekering die speciaal is toegespitst op vrijwilligerswerk in het buitenland. Waar let je op bij de keuze voor een reisverzekering?

Kies voor de Globetrotterverzekering

Bij het verrichten van vrijwilligerswerk in het buitenland, past een goede reisverzekering. De Globetrotterverzekering is afgestemd voor het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland. Niet alleen backpackers sluiten deze reisverzekering af, juist ook mensen die zich hard gaan maken voor mensen in het buitenland, kiezen voor deze verzekering. Je kunt de deze verzekering volledig zelf samenstellen. Zo heb je de keuze uit Europa- of werelddekking en kun je met deze verzekering voor maximaal 2 jaar in het buitenland verblijven.

Welke rubrieken verzeker je mee?

Vertrek je voor een tijdje naar het buitenland om vrijwilligerswerk te gaan doen? Verzeker dan de volgende rubrieken mee op de Globetrotterverzekering.

S.O.S. Hulpverlening

De rubriek S.O.S. Hulpverlening is eigenlijk de basis of grondslag van je reisverzekering. Deze rubriek biedt dekking in allerlei noodsituaties en het is een absolute must om deze subdekking mee te verzekeren.

Bagage

Hoewel je op vrijwillige basis gaat werken in het buitenland, wil je je natuurlijk geen zorgen hoeven maken om je spullen. Kostbare zaken verzeker je mee onder de rubriek bagage. Hieronder vallen bijvoorbeeld ook al je reisdocumenten.

Medische kosten

Of je nu wel of niet je zorgverzekering in Nederland aan houdt, het is altijd slim om medische kosten mee te verzekeren in het buitenland. Een verblijf in een privékliniek of ziekenhuis is prijzig en wordt niet volledig vergoed vanuit je reisverzekering.

Aansprakelijkheid & rechtsbijstand

De financiële gevolgen vanwege een schade die je veroorzaakt aan een derde tijdens het uitvoeren van vrijwilligerswerk, zijn niet altijd te overzien. Dankzij de dekking aansprakelijkheid hoef je je hier geen zorgen over te maken. Ook conflicten in het buitenland zijn nooit prettig om mee te maken, maar ze kunnen zich onverwachts voordoen. Door rechtsbijstand mee te verzekeren ben je altijd verzekerd van juridisch advies.

Ga je dit jaar vrijwilligerswerk doen in het buitenland? De tool op onze website helpt je bij het kiezen van de juiste reisverzekering.