Jonge gezinnen

Met het gezin op vakantie

Bijna alle mensen genieten van een korte of lange vakantie. Dat geldt ook voor jonge gezinnen. Vaak zijn ze druk met de verzorging en opvoeding van hun kinderen en een vakantie is dan de periode waarin je met elkaar optimaal kunt ontspannen. Natuurlijk wil jij je tijdens een vakantie met je gezin geen zorgen maken over medische kosten die je wellicht moet maken in het buitenland of de diefstal van je bagage. Sluit daarom een goede reisverzekering af.

Een korte of doorlopende reisverzekering?

Als je slechts een keer per jaar op vakantie gaat met je kinderen voor een periode van 2 weken, dan volstaat veelal een korte reisverzekering. Ga je langer dan 3 weken weg of boek je ook in het voor- en najaar nog een vakantie? Dan is een voordelige reisverzekering in jullie situatie voordeliger. Uiteraard kun je via deze website zelf berekenen wat je kwijt bent aan een korte of doorlopende reisverzekering.

Welke rubrieken verzeker je mee?

Voor jonge gezinnen is het zeker relevant de dekking van hun reisverzekering eens onder de loep te nemen. Misschien heb je zelfs geen reisverzekering en weet je niet goed welke rubrieken voor jou van toepassing zijn. Wij geven je graag een aantal tips.

Bagage

Heb je een kampeervakantie geboekt en ontdek je tijdens je vakantie dat mensen een dure camera of andere spullen van je hebben gestolen? Dan is het zeker handig om bagagedekking op je polis te hebben meeverzekerd.

Pechhulp

Op zwarte zaterdag in augustus met pech langs de kant van de weg staan. Het kan de beste automobilisten overkomen. Door pechhulp mee te verzekeren, ben je verzekerd van de beste hulp.

Medische kosten en ongevallen

Kinderen zijn vaak erg gevoelig voor ziek worden. Ze krijgen bijvoorbeeld oorontsteking door te zwemmen in vervuild water of buikproblemen vanwege het eten van ander voedsel. Bovendien kunnen je kleintjes ook lelijk terechtkomen als ze struikelen tijdens een wandeling in de bergen. Verzeker geneeskundige kosten en ongevallen daarom mee op de reisverzekering.

Annulering

Door een annuleringsverzekering af te sluiten bij je reisverzekering, krijg je de gedeeltelijke of volledige reissom vergoed als je een geldige reden hebt om je vakantie af te breken. Lees vooraf de polisvoorwaarden door van een verzekeraar op welke situaties dit betrekking heeft.

Heb je al zin in je komende vakantie? Gebruik onze handige keuzehulp om een goede reisverzekering af te sluiten.