Wintersport

Een onvergetelijke wintersportvakantie

Elk jaar trekken duizenden Nederlanders naar landen zoals Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland voor een wintersportvakantie. Het is een vakantie waar mensen echt naar uitkijken. Een wintersportvakantie wordt pas echt onvergetelijk als je goed verzekerd op reis gaat. Wintersport is namelijk niet zonder risico en daarom is een goede reisverzekering onmisbaar. We leggen je graag uit waarom.

Goed verzekerd op wintersport? Sluit je reisverzekering met wintersportdekking af met onze handige keuzehulp!

Goed verzekerd op wintersport

Tijdens het wintersporten gebruik je niet alleen dure ski-spullen, ook zit een ongeluk in een klein hoekje. Als je ongelukkig terecht komt, kun je zomaar je arm of been breken. Hoe ga je dan terug naar Nederland zonder dat dit de nodige kosten met zich meebrengt? Een goede reisverzekering dekt niet alleen de medische kosten die je maakt in een ziekenhuis, maar biedt tevens dekking voor vervoer terug naar Nederland. Je kunt je hiervoor verzekeren met zowel een korte als doorlopende reisverzekering.

Een kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Ga je naast wintersport meerdere keren per jaar op vakantie, bijvoorbeeld een lange zomervakantie of meerdere stedentrips? Sluit dan een doorlopende reisverzekering af. Is je wintersportvakantie de enige vakantie die je boekt in een jaar. Dan kun je ook prima uit de voeten met een kortlopende reisverzekering. De tool op deze website helpt je bij het maken van de juiste keuze. Welke verzekering je ook kiest, zorg dat je de juiste dekkingen meeverzekerd.

Welke dekking is van belang bij je keuze voor een reisverzekering?

Bij je keuze voor een reisverzekering, zijn een aantal dekkingen van groot belang. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Wintersportdekking

Op de meeste doorlopende reisverzekeringen kun je de rubriek wintersport meeverzekeren. Onder deze dekking vallen bijvoorbeeld ski’s die je hebt gehuurd, skipassen en skilessen. Ook speciaal vervoer naar Nederland valt onder deze dekking.

Medische kosten

Naast wintersportdekking is het belangrijk je aanvullend te verzekeren tegen medische kosten. Bij een ongeval in een wintersportgebied kunnen deze kosten flink oplopen. Je zorgverzekering vergoedt namelijk alleen het maximale tarief dat in Nederland geldt. Zorg daarom dat je medische kosten meeverzekerd.

Annuleringsdekking

Wil je niet het risico lopen om te maken krijgen met onverwachte kosten doordat bijvoorbeeld een familielid overlijdt? Sluit dan een annuleringsverzekering af. Daarmee krijg je je reissom gedeeltelijk of volledig vergoed.

Wil je weten welke reisverzekering het beste past bij jouw aanstaande wintersportvakantie? Gebruik dan onze online tool voor het kiezen van de juiste dekking. Je kunt dan zorgeloos op wintersportvakantie naar het buitenland.

Helemaal compleet op wintersport?

Dit jaar vergeet je helemaal niks mee te nemen met onze eenvoudige wintersport paklijst. In 1 klik maak je eenvoudig een complete inpaklijst voor wintersport.