Backpacken

Backpacken als een pro? Check onze backpack tips!

Backpackverzekeringen

Verzekering Medische kosten Bagagedekking Max. aantal dagen
Tasman verzekeringen Ja Tot € 3500 365
Allianz Assistance Ja Tot € 5000 180

Onbezorgd backpacken

Als je gaat backpacken in het buitenland, is het prettig om te weten dat je goed verzekerd op pad gaat. Naast een goede en uitgebreide reisverzekering, wil je natuurlijk profiteren van een scherpe premie. Het is handig om vooraf een checklist te maken wat nodig is voor een goede reisverzekering als je gaat backpacken in bijvoorbeeld Azië of Australië. Zeker als je gaat werken tijdens je ruzie, dien je je goed te verzekeren tegen bijvoorbeeld aansprakelijkheid (schade die je veroorzaakt aan derden). Snel goed verzekerd voor je backpack trip? Sluit je reisverzekering dan af met onze handige keuzehulp.

Ontdek een nieuwe wereld tijdens het backpacken

Tijdens een backpack vakantie gaat er een nieuwe wereld voor je open. Je ontmoet veel verschillende mensen, waaronder ook veel andere backpackers, met wie je kortere of langere tijd optrekt. Misschien ga je tijdens je backpack vakantie wel vrijwilligerswerk doen of zoek je het avontuur op door extreme sporten te beoefenen. Een reisverzekering vraagt dan ook de nodige aandacht.

Welke reisverzekering kies je?

Als je een backpack reis boekt voor maximaal 3 weken, heb je in principe genoeg aan een kortlopende reisverzekering. Ga je voor langere tijd op reis, dan volstaat een doorlopende reisverzekering of de zogenaamde Globetrotterverzekering. Dit is ook qua premie het meest voordelig. Laatstgenoemde verzekering is speciaal ontwikkeld voor reizigers die langere tijd in het buitenland verblijven en daar bijvoorbeeld ook (tijdelijk) gaan werken.

Tips bij de keuze voor een reisverzekering

Ongeacht welke reisverzekering je kiest, is het belangrijk om de juiste rubrieken mee te verzekeren. Niet alleen je bagage dient goed verzekerd te zijn, ook met betrekking tot medische kosten, ongevallen en extreme sporten is het belangrijk de juiste dekking te kiezen. Medische kosten in het buitenland kunnen hoog uitvallen en de basiszorgverzekering dekt zeker niet al deze kosten. Door medische kosten mee te verzekeren, kun je vaak tot 100 procent vergoed krijgen. Ga je duiken, bunzing jumpen of kite-surfen? Verzeker dan ook de module extreme sporten mee.

Het belang van een annuleringsverzekering

Hoe goed je een reis ook van tevoren uitstippelt, er kunnen zich altijd onverwachte situaties voordoen. Wil je niet het risico lopen om niet volledig van je reis te kunnen genieten, bijvoorbeeld omdat je te maken krijgt met een ongeval of overlijden in je familie? Sluit dan een annuleringsverzekering af. Een gewone annuleringsverzekering vergoedt de niet genoten vakantiedagen. Als je kiest voor een garantie-annulering, krijg je je volledige reissom vergoed.

Waar ga je heen?

Bij het afsluiten van een backpackreisverzekering is het belangrijk deze zoveel mogelijk af te stemmen op je reisgedrag. Ook in het buitenland kun je ziek worden of een ongeval krijgen. De kosten die dat met zich meebrengt, wil je natuurlijk zoveel mogelijk beperken. Je zorgverzekering biedt dekking tot een maximum bedrag. Eventueel aanvullende kosten dien je zelf te betalen. Verzeker daarom altijd medische kosten in het buitenland mee op je reisverzekering. Ga je tijdens het backpacken ook extreme dingen doen zoals bijvoorbeeld bunzing jumpen of kitesurfen in Australië? Verzeker dan ook extreme sporten mee.

Hoe lang blijf je weg?

De meeste reisverzekering bieden dekking voor een periode tussen de 30 en 60 dagen. In sommige gevallen is een verzekeraar bereid de reisperiode eenmalig te verlengen. Blijf je langer weg dan het maximum dagen dat een reisverzekeraar heeft vastgelegd in de voorwaarden? Probeer dan een verzekering af te sluiten die wel aan je wensen voldoet. Er zijn namelijk speciale reisverzekeringen voor backpackers in het leven geroepen. Dit wordt ook wel de Globetrotter verzekering genoemd. Je kunt je dan vaak verzekeren voor een periode van maximaal 2 jaar.

Welke dekkingen zijn relevant?

Niet alleen medische kosten en gevaarlijke sporten zijn relevant bij het afsluiten van een reisverzekering. Er kan zich namelijk een situatie voordoen in Nederland waardoor je je vakantie moet afbreken. Denk bijvoorbeeld aan het overlijden van een familielid. Een annuleringsverzekering biedt uitkomst. Met deze dekking krijg je de niet genoten vakantiedagen vergoed. Wil je eventuele conflicten in het buitenland uitsluiten? Je kunt de rubriek medische kosten meeverzekeren. Je krijgt dan juridische hulp van je verzekeraar mocht je in een conflict terechtkomen.

Ga goed verzekerd op reis

Of je nu kiest voor de Globetrotter reisverzekering of een kortlopende/doorlopende reisverzekering, zorg dat zowel jijzelf als je bagage goed verzekerd zijn. Daarmee geniet je nog meer van je backpackvakantie in het buitenland. Eventuele risico’s die je elders in de wereld kunt lopen, dek je hiermee af. Dat stelt jou in staat om de vakantie van je leven te hebben.