Backpacken

Backpacken als een pro? Check onze backpack tips!

Backpackverzekeringen

Verzekering Medische kosten Bagagedekking Max. aantal dagen
Tasman verzekeringen Ja Tot € 3500 365
Allianz Assistance Ja Tot € 5000 180

Onbezorgd backpacken

Als je gaat backpacken in het buitenland, is het prettig om te weten dat je goed verzekerd op pad gaat. Naast een goede en uitgebreide reisverzekering, wil je natuurlijk profiteren van een scherpe premie. Het is handig om vooraf een checklist te maken wat nodig is voor een goede reisverzekering als je gaat backpacken in bijvoorbeeld Azië of Australië. Zeker als je gaat werken tijdens je ruzie, dien je je goed te verzekeren tegen bijvoorbeeld aansprakelijkheid (schade die je veroorzaakt aan derden). Snel goed verzekerd voor je backpack trip? Sluit je reisverzekering dan af met onze handige keuzehulp.

Ontdek een nieuwe wereld tijdens het backpacken

Tijdens een backpack vakantie gaat er een nieuwe wereld voor je open. Je ontmoet veel verschillende mensen, waaronder ook veel andere backpackers, met wie je kortere of langere tijd optrekt. Misschien ga je tijdens je backpack vakantie wel vrijwilligerswerk doen of zoek je het avontuur op door extreme sporten te beoefenen. Een reisverzekering vraagt dan ook de nodige aandacht.

Welke reisverzekering kies je?

Als je een backpack reis boekt voor maximaal 3 weken, heb je in principe genoeg aan een kortlopende reisverzekering. Ga je voor langere tijd op reis, dan volstaat een doorlopende reisverzekering of de zogenaamde Globetrotterverzekering. Dit is ook qua premie het meest voordelig. Laatstgenoemde verzekering is speciaal ontwikkeld voor reizigers die langere tijd in het buitenland verblijven en daar bijvoorbeeld ook (tijdelijk) gaan werken.

Tips bij de keuze voor een reisverzekering

Ongeacht welke reisverzekering je kiest, is het belangrijk om de juiste rubrieken mee te verzekeren. Niet alleen je bagage dient goed verzekerd te zijn, ook met betrekking tot medische kosten, ongevallen en extreme sporten is het belangrijk de juiste dekking te kiezen. Medische kosten in het buitenland kunnen hoog uitvallen en de basiszorgverzekering dekt zeker niet al deze kosten. Door medische kosten mee te verzekeren, kun je vaak tot 100 procent vergoed krijgen. Ga je duiken, bunzing jumpen of kite-surfen? Verzeker dan ook de module extreme sporten mee.

Het belang van een annuleringsverzekering

Hoe goed je een reis ook van tevoren uitstippelt, er kunnen zich altijd onverwachte situaties voordoen. Wil je niet het risico lopen om niet volledig van je reis te kunnen genieten, bijvoorbeeld omdat je te maken krijgt met een ongeval of overlijden in je familie? Sluit dan een annuleringsverzekering af. Een gewone annuleringsverzekering vergoedt de niet genoten vakantiedagen. Als je kiest voor een garantie-annulering, krijg je je volledige reissom vergoed.

Niks vergeten?

Zeker weten dat je volledig bent voorbereid op jouw backpack trip? Gebruik dan onze handige Backpack inpaklijst, in 1 klik maak je een volledige paklijst.
Kijk ook voor meer informatie over passende reisverzekeringen op Tasmanverzekeringen.nl, een specialist in reisverzekeringen.