Kortlopende reisverzekering

Wat is een kortlopende reisverzekering?

De kortlopende reisverzekering is een verzekering speciaal voor korte reizen. Met een kortlopende reisverzekering betaal je alleen voor de tijd dat je werkelijk op reis bent. Dankzij een reisverzekering ben je verzekerd tegen onverwachte gebeurtenissen tijdens je reis of vakantie. Je kunt je bijvoorbeeld verzekeren tegen diefstal van je bagage of ongevallen. Direct nadat je vakantie is afgelopen, komt de kortlopende reisverzekering te vervallen. Je betaalt dan ook eenmalig premie voor deze verzekering. Daarom zul je voor elke individuele reis een kortlopende reisverzekering af moeten sluiten. In onze handige vergelijker voor reisverzekeringen kun je trouwens ook je kortlopende reisverzekering vergelijken.

Wanneer heb je een kortlopende reisverzekering nodig?

Goede hulp is van groot belang, zeker als je op vakantie bent in een ver land. In het buitenland zijn de zaken niet altijd zo goed geregeld als in Nederland. In het geval van een ongeluk of ernstige ziekte, wil je kunnen rekenen op uitstekende medische hulp. Kosten op medisch vlak in het buitenland zijn vaak erg duur en voor slechts een paar tientjes sluit je al een kortlopende reisverzekering met een uitstekende dekking. Uiteraard kun je je met deze verzekering ook verzekeren tegen diefstal van je bagage, paspoort of andere reispapieren.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering voordeliger?

Ga je meer dan een keertje op vakantie in een jaar? Dan is het wellicht verstandiger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Daarmee bespaar je niet alleen op je premie, maar ook ben je daardoor het gehele jaar uitstekend verzekerd als je op reis gaat naar mooie plaatsen in Nederland of het buitenland. Stel dat je regelmatig een aantal stedentrips per jaar maakt naar het buitenland, dan is een doorlopende reisverzekering vaak stukken voordeliger dan een kortlopende reisverzekering.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een kortlopende reisverzekering?

Sta je op het punt om een aflopende reisverzekering af te sluiten? verdiep je dan vooraf in de volgende rubrieken. Dit helpt je bij het maken van een goede keuze.

Bagage

Verlies of diefstal van bagage komt tijdens een vakantie veel voor. Bagage valt daarom veelal standaard onder de dekking. Lees goed de voorwaarden van een reisverzekeraar door, zodat je zeker weet dat je optimaal verzekerd bent.

Eigen risico

Op verschillende kortlopende reisverzekeringen is een eigen risico van toepassing. Dit eigen risico kun je ook veelal afkopen.

Reisduur

De kortlopende reisverzekering kent veelal een maximum reisduur. Natuurlijk kun je ook een kortlopende reisverzekering afsluiten voor een half jaar, maar je bent dan qua premie fors duurder uit dan wanneer je voor een doorlopende reisverzekering kiest.

Waarom een reisverzekering?

Helaas gaan er tijdens reizen dingen mis. Een koffer die zoek raakt na een vliegreis, een camera die gestolen wordt of een gebroken been tijdens de wintersport. Een reisverzekering is niet verplicht maar sommige risico’s zijn verstandig om af te dekken.

Reisverzekering en de zorgverzekering

Voordat u een reisverzekering afsluit dient u even na te gaan of uw zorgverzekering al geen (gedeeltelijke) dekking biedt voor uw reis. Zo bieden veel zorgverzekeringen een aanvullende module voor spoedeisende medische hulp in het buitenland. Daarnaast bieden sommige zorgverzekeringen een vergoeding voor vaccinaties, handig om even na te gaan want dat kan u geld besparen! De overlap tussen de zorgverzekering en reisverzekering is verder minimaal aangezien uw zorgverzekering geen schade aan baggage, diefstal of vroegtijdig afbreken van een vakantie vergoedt.

Kortlopende reisverzekeringen vergelijken

De prijzen van kortlopende reisverzekeringen van diverse verzekeraars verschillen relatief veel. Het is daarom lonend om even kortlopende reisverzekeringen te vergelijken voordat u de eerste de beste reisverzekering afsluit.

Europadekking of werelddekking

Ga je buiten Europa op vakantie? Kies dan voor werelddekking. Blijf je binnen Europa, dan is Europa dekking voldoende.

Annuleringsverzekering

Je kunt een vakantie uitstekend plannen, maar het gaat niet altijd zoals je had voorzien. Natuurlijk wil je dan niet je gehele reis betalen. Juist daarvoor is er de annuleringsverzekering.

Korte reisverzekering nodig? Maak gebruik van onze online keuzehulp en vind een kortlopende reisverzekering die perfect is afgestemd op jouw situatie.