Ouderen

Zorgeloos genieten van een welverdiende vakantie

Oudere mensen lopen over het algemeen weinig risico bij het boeken van een reis. Ze zullen zich niet snel bezig houden met actieve of gevaarlijke sporten. Toch is het voor jou als oudere ook belangrijk om een reisverzekering te hebben die jouw risico’s afdekt. Een reisverzekering moet daarom afgestemd op de behoefte van jouw leeftijdsgroep. Welke rubrieken verzeker je als oudere bij de keuze voor een goedkope reisverzekering?

Goed verzekerd op reis

De vergrijzing in Nederland neemt toe en dat betekent dat ook de reisverzekering meer toegespitst moet zijn op de oudere doelgroep. Gepensioneerde mensen gaan nu eenmaal vaak op reis. Dat zal in jouw geval niet anders zijn. Je hebt namelijk de tijd om volop te genieten van je welverdiende pensioen. Waarschijnlijk ben je tijdens je vakantie niet heel actief, maar wil je wel verzekerd zijn van de nodige hulp wanneer dat nodig is. De gevolgen van een ongeval zijn nu eenmaal groter voor iemand die op leeftijd is.

Welke rubrieken verzeker je mee?

Er zijn een aantal rubrieken die je dient mee te verzekeren op je reisverzekering als je wat ouder bent.

Pechhulp

Gaat je met de auto op vakantie? Met pech langs de weg komen te staan is niet leuk. Daarom wil je verzekerd zijn van de nodige pechhulp. Vergeet daarom deze rubriek niet mee te verzekeren. Let op dat je al verzekerd bent van pechhulp in het buitenland wanneer je lid bent van een pechhulpdienst als ANWB of RouteMobiel.

Medische kosten

Opname in een ziekenhuis in het buitenland is vaak een flinke kostenpost. Als je ook nog fysiotherapie nodig hebt, kunnen de kosten nog hoger oplopen. Deze kosten zijn vaak gedeeltelijk verzekerd via de zorgverzekering maar tegen het in Nederland geldende tarief. Tegen een paar euro per maand verzeker je medische kosten in het buitenland mee op je reisverzekering.

Ongevallen

Ongelukkig ten val komen, kan iedereen overkomen. Als oudere wereldburger ben je vaak niet meer zo vitaal als vroeger. Zorg daarom voor een goede ongevallendekking.

Annuleringsverzekering

Voordat je daadwerkelijk op reis gaat, kan er van alles gebeuren waardoor je een vakantie moet afblazen. Ook tijdens de vakantie zelf, kan zich een situatie voordoen waardoor je onverwachts naar huis moet. Een annuleringsverzekering is daarom zeker aan te raden.

Minder risico’s, meer behoeften

Als oudere loop je niet zoveel risico op vakantie. Bepaalde risico’s neem je gewoonweg niet meer als op een bepaalde leeftijd bent gekomen. Je kiest er vooral voor om een rustige vakantie tegemoet te gaan. Toch kan er onverhoopt altijd iets gebeuren en dan wil je natuurlijk op de juiste wijze geholpen worden. Stel dat je onderuit gaat, dan kan het herstel langer duren dan bij bijvoorbeeld een jongvolwassene. Je hebt als oudere nu eenmaal brozere botten. Je hebt dus vooral behoefte aan een goede reisverzekering waarin jij je behoeften optimaal kunt meeverzekeren.

Extreme sporten zijn niet van toepassing

Als gepensioneerde man of vrouw zal je niet snel parachute springen of diepzee duiken. Extreme sporten zijn dan op jou ook niet van toepassing. Wat wel relevant is, zijn bijvoorbeeld geneeskundige kosten en autopech. Mocht je in het ziekenhuis behandeld worden, dan wil je de beste medische hulp krijgen, nietwaar? Natuurlijk zonder dat je achteraf wordt geconfronteerd met een forse nota. Bovendien is het prettig als je snel en vakkundig wordt geholpen bij auto- of camperpech. Deze risico’s kun je gelukkig afdekken met de rubrieken geneeskundige kosten en autopech/automobilistenhulp in het buitenland.

Is een annuleringsverzekering belangrijk?

Voor ouderen is het prettig als ze hun vakantie kunnen afbreken, mocht er zich iets voordoen in het buitenland of als een dierbare in Nederland komt te overlijden. In dat soort gevallen is het fijn als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten. Daarmee krijg je je niet genoten vakantiedagen vergoed. Je kunt je vakantie dan eventueel op een later tijdstip voortzetten. Overweeg daarom deze mee te verzekeren op je reisverzekering.

Vind de beste en goedkoopste reisverzekering

Wil je dolgraag een mooie reis naar het buitenland boeken? Trek je er graag met de camper op uit of wil je altijd nog eens die luxe cruise boeken? Ga nooit onverzekerd de deur uit. Maak daarom een lijstje met je wensen wat je als oudere belangrijk vindt. Het helpt ook om de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken op premie en voorwaarden. Verzeker datgene dat je nodig hebt en ga alleen of samen een mooie tijd tegemoet in het buitenland.

Vind je het leuk om als gepensioneerde de wereld in alle rust te ontdekken? Sluit dan een goede reisverzekering af. Dankzij de keuzehulp op onze website, maken wij het je makkelijk om prima verzekerd op pad te gaan.