Ouderen

Zorgeloos genieten van een welverdiende vakantie

Oudere mensen lopen over het algemeen weinig risico bij het boeken van een reis. Ze zullen zich niet snel bezig houden met actieve of gevaarlijke sporten. Toch is het voor jou als oudere ook belangrijk om een reisverzekering te hebben die jouw risico’s afdekt. Een reisverzekering moet daarom afgestemd op de behoefte van jouw leeftijdsgroep. Welke rubrieken verzeker je als oudere bij de keuze voor een goedkope reisverzekering?

Goed verzekerd op reis

De vergrijzing in Nederland neemt toe en dat betekent dat ook de reisverzekering meer toegespitst moet zijn op de oudere doelgroep. Gepensioneerde mensen gaan nu eenmaal vaak op reis. Dat zal in jouw geval niet anders zijn. Je hebt namelijk de tijd om volop te genieten van je welverdiende pensioen. Waarschijnlijk ben je tijdens je vakantie niet heel actief, maar wil je wel verzekerd zijn van de nodige hulp wanneer dat nodig is. De gevolgen van een ongeval zijn nu eenmaal groter voor iemand die op leeftijd is.

Welke rubrieken verzeker je mee?

Er zijn een aantal rubrieken die je dient mee te verzekeren op je reisverzekering als je wat ouder bent.

Pechhulp

Gaat je met de auto op vakantie? Met pech langs de weg komen te staan is niet leuk. Daarom wil je verzekerd zijn van de nodige pechhulp. Vergeet daarom deze rubriek niet mee te verzekeren. Let op dat je al verzekerd bent van pechhulp in het buitenland wanneer je lid bent van een pechhulpdienst als ANWB of RouteMobiel.

Medische kosten

Opname in een ziekenhuis in het buitenland is vaak een flinke kostenpost. Als je ook nog fysiotherapie nodig hebt, kunnen de kosten nog hoger oplopen. Deze kosten zijn vaak gedeeltelijk verzekerd via de zorgverzekering maar tegen het in Nederland geldende tarief. Tegen een paar euro per maand verzeker je medische kosten in het buitenland mee op je reisverzekering.

Ongevallen

Ongelukkig ten val komen, kan iedereen overkomen. Als oudere wereldburger ben je vaak niet meer zo vitaal als vroeger. Zorg daarom voor een goede ongevallendekking.

Annuleringsverzekering

Voordat je daadwerkelijk op reis gaat, kan er van alles gebeuren waardoor je een vakantie moet afblazen. Ook tijdens de vakantie zelf, kan zich een situatie voordoen waardoor je onverwachts naar huis moet. Een annuleringsverzekering is daarom zeker aan te raden.

Vind je het leuk om als gepensioneerde de wereld in alle rust te ontdekken? Sluit dan een goede reisverzekering af. Dankzij de keuzehulp op onze website, maken wij het je makkelijk om prima verzekerd op pad te gaan.