Actieve vakanties

Ben je een echte avonturier en vind je het leuk om de wereld op een actieve wijze te verkennen? Houd er dan rekening mee dat dit soms de nodige risico’s met zich meebrengt en dat het verstandig is om hier ook je reisverzekering op af te stemmen. Een gewone reisverzekering biedt niet altijd voldoende dekking voor een actieve vakantie. Waar let je op bij het kiezen van de dekking voor een actieve vakantie?

Wat valt onder de standaard dekking?

Of bepaalde activiteiten onder de standaarddekking van een reisverzekering valt, kun je achter komen door de polisvoorwaarden na te lezen of door contact op te nemen met je huidige verzekeraar. Uiteraard geldt dat ook als je op het punt staat een nieuwe reisverzekering af te sluiten. Kies altijd voor een dekking die op jouw persoonlijke situatie is afgestemd.

Voorbeelden gevaarlijke sporten

Gevaarlijke sporten zoals bijvoorbeeld water-, berg- en wintersporten zijn niet altijd meeverzekerd op de reguliere reisverzekering. Andere gevaarlijke sporten zijn bijvoorbeeld raften, kitesurfen, abseilen, zweefvliegen en diepzeeduiken. Vaak heb je speciale benodigdheden nodig als je daar actief mee aan de slag wilt gaan. Denk maar aan ski’s, duikspullen of andere benodigdheden. Bovendien is de waarde van de spullen die je wilt meeverzekeren (inclusief je bagage) vaak hoger dan de standaarddekking op een reisverzekering.

Welke sporten vallen wel onder de reguliere dekking?

Ziet jouw actieve vakantie volgepland met wandeltochten door mooie natuurgebieden of ga je de omgeving verkennen per mountainbike? Of geniet je ervan om lekker in de zee te zwemmen? Dan valt dit gewoon onder de dekking van je reisverzekering. Twijfel je of een bepaalde sport onder de dekking van je reisverzekering valt? Neem dan contact op met je reisverzekeraar of lees de polisvoorwaarden door.

Welke dekking kies je bij het beoefenen van gevaarlijke sporten?

Bij het beoefenen van gevaarlijke sporten is het belangrijk om de volgende rubrieken mee te verzekeren op je reisverzekering:

Medische kosten in het buitenland

Je zorgverzekering vergoedt niet alles als je medische kosten maakt in het buitenland. Het is daarom verstandig om medische kosten (ook wel bekend als Geneeskundige dekking) aanvullend mee te verzekeren. Deze dekking maakt geen deel uit van de standaarddekking van een reisverzekering en moet daarom aanvullend worden meeverzekerd.

Ongevallen

Tijdens een actieve vakantie is het risico op een ongeval groter. De dekking van een aanvullende ongevallendekking is anders dan vaak wordt gedacht. De ongevallendekking biedt namelijk een uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden. De reisverzekering keert het maximale bedrag alleen uit in het geval van overlijden. In geval van letsel of blijvende invaliditeit bepaalt een arts voor welk percentage je invalide bent.

Gevaarlijke sporten

Bij een actieve vakantie zoals funsporten in de sneeuw bij Obertaurn is het waarschijnlijk dat je gevaarlijke sporten zult beoefenen. De uitrusting die je voor deze sporten nodig hebt, valt normaal gesproken niet onder de bagagedekking. Mocht je iets overkomen tijdens de beoefening van een gevaarlijke sport keert de ongevallendekking vaak ook niet uit. Om toch goed verzekerd aan gevaarlijke sporten deel te nemen is het dan ook verstandig om gevaarlijke sporten (avontuursporten in onze vergelijker) mee te verzekeren.

Onderwatersport

Ga je duiken? Verzeker dan ook onderwaterwatersport mee. Hiermee is je duikuitrusting verzekerd.

Bagage

Zorg ervoor dat het verzekerd bedrag van je bagage ruim voldoende is. Onderverzekering is nooit prettig in geval van diefstal of verlies van je bagage.

Goed verzekerd aan een actieve vakantie beginnen? Sluit je reisverzekering met ongevallendekking en medische kosten af met onze handige keuzehulp!