Hoe vergelijken wij?

Wat doet VergelijkenVanReisverzekeringen.nl voor de consument?

VergelijkenVanReisverzekeringen.nl probeert een zo compleet mogelijk overzicht te geven van aanbieders van reisverzekeringen op basis van prijs en dekking.

Via VergelijkenVanReisverzekeringen.nl kunt u verschillende reisverzekeringen met elkaar vergelijken. Vervolgens kunt u de gewenste verzekering op de website van de desbetreffende verzekeraar afsluiten. U kunt via onze website geen verzekering afsluiten, hiervoor kunt u terecht bij de aanbieder.

Hier is sprake van execution-only. Dit bekent voor u dat wij u voorzien van informatie over financiële producten. Op basis van deze informatie beoordeelt u zelf of een product bij u past en bij uw financiële situatie. Wij geven u hierover geen persoonlijk advies.

Indien bezoekers een overeenkomst aangaan met een verzekeraar (een verzekering afsluiten) dankzij VergelijkenVanReisverzekeringen.nl is dit met de verzekeringsmaatschappij en niet met VergelijkenVanReisverzekeringen.nl. Zodoende is het aanspreekpunt voor de consument gedurende de looptijd de verzekeraar zelf.

Hoe volledig is onze vergelijking?

In deze vergelijking voor reisverzekeringen vergelijken wij niet de verzekeringen van alle verzekeraars. Wij vergelijken de verzekeringen van de verzekeraars waarvan wij over productinformatie beschikken en met wie wij een overeenkomst hebben. Van die partijen zijn wij op de hoogte van de meest recente voorwaarden en premies. Wij werken voor reisverzekeringen samen met de volgende verzekeraars:

 • Allianz
 • AON
 • Centraal Beheer
 • Delta Lloyd
 • FBTO
 • HEMA
 • OHRA
 • RouteMobiel
 • Univé
 • Verzekeruzelf.nl
 • Zelf

Hoe vergelijken wij?

Om de vergelijking voor reisverzekeringen te kunnen maken geven wij de mogelijkheid informatie in te geven. Deze gegevens gebruiken wij om te bepalen voor welke reisverzekeringen overeenkomen met de door u gewenste dekking. Alle reisverzekeringen waarvoor wij bemiddelen die voldoen aan de door u gewenste dekking tonen wij vervolgens in een lijst. Daarbij worden de getoonde verzekeraars geordend op basis van de maandpremie in het geval van doorlopende reisverzekeringen en dagpremie in het geval van kortlopende reisverzekeringen, waarbij de goedkoopste bovenaan staat. De door ons ontvangen commissie wordt uitdrukkelijk niet meegenomen in de presentatie of ordening van de resultaten.

Waar verdient VergelijkenVanReisverzekeringen.nl aan?

Wanneer u via onze website een reisverzekering afsluit ontvangen wij hiervoor een eenmalige provisie van de verzekeraar. Deze provisie kan een vast bedrag betreffen, onafhankelijk van de gekozen dekking, of een variabel bedrag uitgedrukt als percentage van de premie van de afgesloten verzekering. De hoeveelheid provisie die wij ontvangen van verzekeraars weegt uitdrukkelijk niet mee in de presentatie of ordening van de vergelijking.

VergelijkenVanReisverzekeringen.nl is een handelsnaam van Movage, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 59599685.

Voor vragen van algemene aard vragen wij u contact met ons op te nemen via contactformulier. Wij verstrekken uitdrukkelijk geen persoonlijk advies over reisverzekeringen.