Zakenreizen

Waarom een zakelijke reisverzekering?

Als internationaal ondernemer is het niet meer dan vanzelfsprekend dat je afreist naar het buitenland. Je bezoekt bijvoorbeeld zakenrelaties of je neemt deel aan een internationaal congres over een onderwerp in jouw vakgebied. Een doorlopende reisverzekering biedt over het algemeen geen dekking voor zakelijke reizen naar het buitenland. De gewone reisverzekering is vooral toegespitst op particuliere reizen. Het is meestal interessanter om een aanvullend pakket mee te verzekeren op de reis of een gewone zakelijke reisverzekering af te sluiten.

Particuliere en zakelijke reizen op de doorlopende reisverzekering

Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid om zakelijke reizen mee te verzekeren op de particuliere reisverzekering. De dekking hiervoor is niet altijd voldoende en uitgebreid. Lees altijd goed de polisvoorwaarden door voordat je je gewone doorlopende reisverzekering uitbreidt met zakelijke reizen. De risico’s op een zakelijke reis zijn nu eenmaal groter en dus is het misschien verstandiger om een zakelijke reisverzekering af te sluiten. Dit is ook zeker het geval als je meerdere werknemers onder de dekking van de reisverzekering wilt laten vallen.

Wat verzeker je mee?

Als je je particuliere reisverzekering uitbreidt met een zakelijk pakket, dan zijn vooral congressen, besprekingen en toezichthoudende of administratieve activiteiten verzekerd tijdens een zakelijk verblijf in het buitenland. Je kunt deze dekking verder uitbreiden. Hieronder vind je een aantal relevante rubrieken om mee te verzekeren.

Bagage

Je spullen dienen natuurlijk goed verzekerd te zijn in het buitenland. Vaak neem je een laptop of tablet mee op reis en je wilt schade en diefstal zoveel mogelijk voorkomen. Een goede bagagedekking is daarom onmisbaar.

Medische kosten

Ook als ondernemer kun je flink ziek worden in het buitenland. Als je hiervoor naar het ziekenhuis wordt gebracht, lopen de kosten snel op. Verzeker je daarom extra tegen medische kosten in het buitenland.

Rechtsbijstand

In het buitenland te maken krijgen met een conflict is niet leuk en kost veel energie. Verzeker jezelf van juridische hulp, mocht je hiermee te maken krijgen. Tegen een paar euro per maand ben je te allen tijde verzekerd van juridische bijstand.

Doorlopende annuleringsverzekering

Als ondernemer loop je veel meer risico om een zakentrip te moeten afbreken vanwege een geldige reden. Zorg daarom voor een doorlopende annulering op je zakelijke reisverzekering.

Boek je meerdere zakelijke trips per jaar naar het buitenland? Onze online zoekhulp helpt je bij de keuze voor een zakelijke reisverzekering.