Zonvakantie

Genieten van zon, zee en strand

Het zomerseizoen is de periode van het jaar waarin de meeste vakanties worden geboekt. Talloze mensen trekken erop uit om te genieten van zon, zee en strand. Zowel binnen als buiten Europa zijn er genoeg zonbestemmingen waar je volop kunt genieten van de zon. Bij de voorbereiding van een zonvakantie mag een goede reisverzekering natuurlijk niet ontbreken. Je gaat op vakantie om te genieten, niet om met onverwachte kosten geconfronteerd te worden, nietwaar?

Goed verzekerd naar de zon? Sluit je reisverzekering af met onze handige keuzehulp!

Goed verzekerd op zonvakantie

Natuurlijk zit je niet te wachten op diefstal of verlies van bagage op vakantie, maar toch is dit niet altijd te voorkomen. Gelukkig kun je je hier goed tegen verzekeren door het afsluiten van een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Er zijn echter nog veel meer gebeurtenissen die je niet kunt overzien als je op vakantie bent in het buitenland. Dat maakt een reisverzekering absoluut noodzakelijk en onmisbaar.

Waarvoor dien je verzekerd te zijn tijdens een zonvakantie?

Een reisverzekering die minimale dekking biedt, is in geval van nood geen pretje. Daarom is het slim goed en uitgebreid verzekerd je zonvakantie te beginnen. Welke rubrieken verzeker je mee als je een zonvakantie boekt of gaat boeken? Je leest het hier:

Bagage

Verlies of diefstal van bagage komt veel voor in het buitenland. Daarom is deze rubriek een absolute must om mee te verzekeren. Als je wilt, kun je ook geld en waardevolle papieren meeverzekeren.

Medische kosten

Met de rubriek medische kosten kun je je verzekeren tegen medische kosten in het buitenland. Deze kunnen in het buitenland soms hoog oplopen. Deze module biedt een aanvullende dekking die niet onder de zorgverzekering valt.

Europadekking of werelddekking

Afhankelijk van waar je naartoe gaat op vakantie, kies je voor Europa- of werelddekking.

Extreme sporten

Ben je dol op avontuur en vind je het leuk om bijvoorbeeld te duiken, paragliden of kite-surfen? Verzeker dan extreme sporten mee op de reisverzekering. Gevaarlijke sporten brengen nu eenmaal risico’s met zich mee.

Annuleringsverzekering

Als je vakantie moet onderbreken vanwege een geldige reden, dan valt dit onder de annuleringsverzekering. Dit heeft betrekking op gebeurtenissen die je niet van tevoren kunt overzien, bijvoorbeeld het overlijden van een familielid.

Droom je al weg van een zonnige vakantie aan het strand zonder onnodige zorgen? Kies dan een reisverzekering die afgestemd is op jouw zon bestemming tegen een aantrekkelijke premie en geniet volop van je welverdiende vakantie.