Autovakantie

Ontdek een nieuwe wereld met een autovakantie

Verbreed je horizon en ontdek de wereld. Het is een veelgehoorde kreet van mensen die op autovakantie gaan naar het buitenland. Toch overkomt het de beste automobilisten; met pech langs de weg staan. Natuurlijk is dit iets dat je liever niet incalculeert, maar toch is het iets dat vaak gebeurt. Tijdens een autovakantie kun je echter met nog veel meer onverwachte situaties te maken krijgen. Biedt een reisverzekering dan de dekking die jij nodig hebt om geen onkosten te maken?

Het hele jaar door onbezorgd op vakantie? Sluit je reisverzekering met dekking voor pechhulp dan af met onze handige keuzehulp.

Voorkom pech tijdens een autovakantie

Elk jaar gaan bijna 10 miljoen mensen uit Nederland op vakantie naar het binnen- of buitenland. Zo’n 4 miljoen mensen trekken erop uit met de auto. Landen zoals Duitsland, Frankrijk en Spanje zijn immens populair. Reizen met de auto geeft natuurlijk immense vrijheid, maar toch kun je zomaar met pech langs de weg komen te staan. Door de juiste reisverzekering en dekking te kiezen, hoef je je tijdens je vakantie geen zorgen te maken.

Waar let je op bij je keuze voor een reisverzekering?

Bij het kiezen voor een reisverzekering heb je de keuze uit verschillende modules. Soms is het best lastig om daarin de juiste keuzes te maken. Een aantal rubrieken die van belang zijn, kun je hieronder terug vinden.

Pechhulp

Als je in het buitenland pech krijgt met de auto, kunnen de kosten hiervoor flink oplopen. Dit is onder andere het geval als je auto terug moet naar Nederland. Gelukkig kun je je hier uitstekend tegen verzekeren door een pechhulp dekking. Repatriëring wordt vaak volledig vergoed, evenals de kosten voor vervangend vervoer.

Bagage

Diefstal of verlies van bagage zit je tijdens je autovakantie niet op te wachten. Toch komt dit in het buitenland ook vaak voor. Verzeker je daarom voldoende voor diefstal of verlies van je bagage.

Medische kosten

Krijg je met een ongeval te maken in het buitenland of wordt je plotseling ziek? Medische kosten in het buitenland zijn duur en worden niet volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Tegen enkele euro’s kun je verzekeren tegen deze kosten.

Annuleringsverzekering

Je zit er natuurlijk niet op te wachten, maar onverwachte situaties kunnen zich altijd voordoen, bijvoorbeeld het overlijden van een dierbaar familielid. Door een annuleringsverzekering af te sluiten, krijg je niet genoten vakantiedagen vergoed vanuit de reisverzekering.

Niets vergeten op autovakantie?

Voor het eerst niets vergeten in te pakken wanneer je op autovakantie gaat? Gebruik dan onze handige autovakantie inpaklijst!