Doorlopende reisverzekering

Wat is een doorlopende reisverzekering?

Als je een vakantie boekt naar het binnen- of buitenland, dan wil je goed verzekerd op pad gaan en niet onverwacht te maken krijgen met hoge kosten. Hiervoor is de doorlopende reisverzekering in het leven geroepen. Je kunt dan met een gerust hart op vakantie gaan en volop genieten tijdens je reis. Een doorlopende reisverzekering heb je nodig als je minimaal 3 weken per jaar op vakantie gaat of meerdere malen per jaar leuke trips maakt naar het binnen- of buitenland.

Wanneer is een kortlopende reisverzekering voordeliger?

Ga je slechts een enkele keer per jaar op reis naar het buitenland of duurt jouw vakantie niet langer dan 3 weken? Dan levert het je zeker voordeel op om een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Je betaalt dan eenmalig premie voor zolang je reis duurt. In alle andere gevallen is het slimmer om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Waar let je op bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering?

Bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering, is het belangrijk om zaken niet over hoofd te zien. Verzeker je daarom voldoende voordat je op pad gaat naar je reisbestemming.

Bagage

Spullen zijn misschien wel je belangrijkste bezit als je op vakantie bent. Hoe vervelend is het als je wordt beroofd of per abuis bagage verliest. Door bagage mee te verzekeren, weet je zeker dat je je geen zorgen hoeft te maken.

Medische kosten

Medische kosten die je maakt in het buitenland vallen veelal hoog uit. Je zorgverzekering biedt hiervoor onvoldoende dekking. Tegen een paar euro’s per jaar kun je je daarom verzekeren tegen medische kosten die je maakt tijdens je vakantie in het buitenland.

Eigen risico

Soms is er een eigen risico van toepassing op de reisverzekering. Dit zie je veel terug bij de bagagedekking. Dit komt omdat verlies en diefstal van spullen veel voorkomt tijdens een vakantie. In sommige gevallen kun je dit afkopen of een keuze maken voor een verzekeraar die geen eigen risico in rekening brengt.

Europa- of werelddekking

Als je binnen Europa reist heb je voldoende aan Europadekking op je doorlopende reisverzekering. Reis je veel buiten Europa en vind je het leuk om verre bestemmingen te bezoeken? Dan is het belangrijk dat je kiest voor werelddekking op de reisverzekering.

Annuleringsverzekering

Bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering kun je de dekking uitbreiden met een annuleringsdekking. Dit betekent dat je het gehele jaar verzekerd bent als je je vakantie moet annuleren. Stel dat je vakantie onverwachts niet door kan gaan vanwege persoonlijke omstandigheden, dan krijg je je reissom gedeeltelijk of volledig vergoed.

Wil je het gehele jaar door onbezorgd op vakantie gaan? Laat onze online keuzehulp je helpen bij afsluiten van een goede doorlopende reisverzekering.