Globetrotter verzekering

Wat is een Globetrotterverzekering?

Een globetrotterverzekering is eigenlijk een doorlopende reisverzekering met aanvullende dekkingen, zoals een langer verblijf in het buitenland. Normale reisverzekeringen bieden namelijk maar dekking voor een beperkt verblijf in het buitenland.

Het hele jaar door onbezorgd op vakantie? Sluit ook je globetrotter reisverzekering dan af met onze handige keuzehulp.

De globevertrekking is een perfecte reisverzekering als je voor langere tijd naar het buitenland vertrekt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn voor je studie, werk, stage of gewoon een mooie wereldvakantie. Dankzij de globetrotterverzekering ga je altijd goed verzekerd op reis, ongeacht wat voor reis je maakt. Sta je op het punt voor langere tijd te vertrekken naar het buitenland? Sluit dan eengGlobetrotterverzekering af voor een onbezorgde tijd in het buitenland. Deze verzekering biedt een ruimere dekking dan een kortlopende of doorlopende reisverzekering.

Wanneer heb je een globetrotterverzekering nodig?

Een doorlopende reisverzekering biedt over het algemeen geen dekking als je voor langere tijd buiten Nederland verblijft. De maximale termijn om in het buitenland te verblijven ligt veelal op 180 dagen. Een globetrotterverzekering kun je al afsluiten vanaf 1 maand en maximaal voor 24 maanden. Vanzelfsprekend kun je de verzekering geheel afstemmen op jouw persoonlijke situatie. Voor jongeren is het aantrekkelijk om deze verzekering af te sluiten, je krijgt namelijk veelal korting op de premie vanwege je leeftijd.

Wat verzeker je met een globetrotterverzekering?

Bij het afsluiten van een globetrotterverzekering heb je de keuze uit verschillende rubrieken. Wij zetten ze voor je uiteen. Je beslist zelf wat je wel of niet meeverzekerd.

Medische kosten

Houd je basiszorgverzekering aan in Nederland? Zorg dan dat je medische kosten aanvullend meeverzekerd. Je Nederlandse zorgverzekering vergoedt slechts gedeeltelijk medische kosten van landen buiten Nederland. Je kunt je tot 100 procent aanvullend verzekeren.

Bagagedekking

Neem je spullen van waarde mee naar het buitenland? Sluit dan voldoende bagagedekking af. Je kiest zelf het bedrag dat je wilt verzekeren. Als je wilt, kun je ook geld meeverzekeren.

Aansprakelijkheid

Tijdens je vrijwilligerswerk, stage of studie in het buitenland kun je altijd per ongeluk schade veroorzaken aan derden. Verzeker daarom de rubriek aansprakelijkheid mee. Aansprakelijkheid tijdens betaald werk is bijna nooit meeverzekerd. Lees daarom goed de voorwaarden door.

Extreme sporten

Of je nu een lange wereldreis boekt of voor je studie naar het buitenland vertrekt, je gaat altijd wel iets ondernemen. Als je dol bent op sporten, kun je je verzekeren tegen sporten die meer risico’s met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan parachute springen of kite-surfen.

Word jouw droom binnenkort werkelijkheid en vertrek je voor een tijdje naar een mooi land in of buiten Europa? Sluit dan een globetrotterverzekering af die volledig is afgestemd op jouw situatie en vergeet vooral niet te genieten van je verblijf in het buitenland.