Annuleringsverzekering

Goed verzekerd op reis gaan is wel zo prettig. Je wilt je tijdens je vakantie geen zorgen hoeven te maken over onverwachte gebeurtenissen of hoge kosten. Daarom sluit je een reisverzekering af. Dit kan zowel een kortlopende als doorlopende reisverzekering zijn, afhankelijk van hoe vaak en hoelang je in een jaar op vakantie gaat. Je kunt je reisverzekering aanvullen met een annuleringsverzekering.

Wat is een annuleringsverzekering?

Ongeacht of je nu een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluit, het is vaak verstandig om deze uit te breiden met een annuleringsverzekering. Wanneer je reis niet door kan gaan maar je al wel kosten hebt gemaakt, bijvoorbeeld voor je ticket of hotelovernachting, vergoedt een ‘normale’ reisverzekering deze kosten niet. Een annuleringsverzekering vergoedt namelijk kosten van je reis in geval van een ernstige ziekte, een ongeval of overlijden van medereizigers of jezelf. Verschillende verzekeraars bieden ook dekking in het geval van een echtscheiding of werkloosheid. Er kan zich altijd iets onverwachts voordoen waardoor je genoodzaakt bent je reis te annuleren of te verzetten. De kosten die dat met zich meebrengt, worden gedeeltelijk of volledig vergoed door een annuleringsverzekering.

Waarom heb je een annuleringsverzekering nodig?

Hoe goed je je vakantie ook van tevoren uitstippelt en vastlegt, er kunnen zich altijd onverwachte situaties voordoen die je niet in de hand hebt. Een familielid thuis kan ernstig ziek worden of komen te overlijden waardoor je terug moet naar Nederland voor een uitvaart. Ook jijzelf kunt ernstig ziek worden tijdens je vakantie en daardoor niet de gehele vakantie volop genieten omdat je terug moet vliegen naar Nederland. Dan is het prettig als je de kosten van de niet genoten dagen vergoed worden vanuit je annuleringsverzekering.

Wat is een garantie-annulering?

Naast een gewone annuleringsverzekering die de niet genoten vakantiedagen vergoedt, kun je ook de keuze maken voor een garantie-annulering. Tegen een bepaalde premieopslag krijg je daarmee ook je volledige reissom vergoedt. Als je veel reist naar het buitenland is dit zeker een aanrader. Uiteraard geldt dit ook als je lang hebt gespaard voor een reis naar een verre bestemming. Je kunt je vakantie dan op een later tijdstip voortzetten.

Kies een annuleringsverzekering die bij je past

Uiteraard kies je voor een annuleringsverzekering die het beste aansluit op jouw situatie. Onze keuzehulp helpt je bij het kiezen van de juiste annuleringsverzekering. Je kunt het verzekerd bedrag zelf samenstellen. Je hebt de keuze uit 1.000, 1.250 of 2.500 euro. Sluit daarom altijd een annuleringsverzekering af als je kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluit. Heb je al een doorlopende reisverzekering lopen? Breid deze dan uit met een annuleringsverzekering en ga onbezorgd op vakantie.