FBTO doorlopende reisverzekering review

Je wilt een goede reisverzekering afsluiten, die volledig aansluit op jouw wensen en eisen. Maar hoe weet je of dit een goede keuze is voor je op vakantie gaat? Waar moet je op letten en wat vonden andere mensen van deze verzekering? Wij hebben het onderzocht voor je. Wat vonden mensen nu echt van de reisverzekering van FBTO? Lees het hier. 

FBTO reisverzekering

FBTO bestaat sinds 1956 en is een van de grootste internetverzekeraars van Nederland. Deze verzekeraar heeft ruim 500.000 klanten. De verzekeraar is onderdeel van Achmea; de grootste verzekeringsgroep in Nederland. Achmea is het moederbedrijf van een aantal Nederlandse verzekeringsmerken, zoals Centraal Beheer, Interpolis, De Friesland Zorgverzekeraar, FBTO, Zilveren Kruis en Avéro Achmea.

FBTO is een no-nonsense verzekeraar, welke naar eenvoudige verzekeringsoplossingen voor particulieren streeft. Er zijn verschillende manieren om snel contact met de verzekeraar op te nemen. Ze maken het bijvoorbeeld mogelijk via social media, apps voor klanten en via de telefoon.

Tevens heeft FBTO met veel organisaties collectiviteitskorting afgesproken, waardoor de prijs erg interessant wordt voor particulieren.

De FBTO Reisverzekering is mede hierdoor in de Consumentengids van 20 december 2020 door de Consumentenbond beoordeeld met een 6,8.

FBTO reisverzekering voorwaarden

De voorwaarde doorlezen is altijd goed om te doen voordat je een (reis)verzekering afsluit. Hierin staat bijvoorbeeld wat wel en niet verzekerd is bij de verschillende soorten reisverzekeringen en modules. Ga je bijvoorbeeld tijdens je reis ook stage, studie, vrijwilligerswerk of betaald vakantiewerk doen? Dan moet je de ‘zakenreisdekking’ afsluiten. Dit klinkt misschien niet helemaal logisch, maar daarvoor zijn de voorwaarden zo belangrijk. 

Heb je vragen over bepaalde dekkingen, modules, wijzigingen enzovoorts? Dan kun je FBTO altijd bereiken via de chat op hun website, de app voor particulieren, mail of telefoon. De vele en snelle opties om de verzekeraar te bereiken, maakt FBTO een geliefde keuze onder particulieren. 

FBTO reisverzekering werelddekking

Een van de voordelen van de reisverzekering van FBTO is dat je bij een doorlopende reisverzekering maar liefst 365 dagen aaneengesloten op reis mag. Ook kun je het hele jaar dekking aan je verzekering kan toevoegen of aanpassen.Dit doe je door de module ‘‘Langer op reis’’ aan te zetten. 

Ga je (voor langere tijd) buiten Europa op vakantie? Dan heeft de doorlopende reisverzekering van FBTO ook een werelddekking. Met deze dekking ben je goed verzekerd in landen buiten Europa. 

FBTO reisverzekering schade melden 

Het is nooit leuk als je spullen gejat worden in het buitenland. Het eigen risico bij de FBTO reisverzekering bedraagt echter wel € 100,- per gebeurtenis.

We hebben de vele en snelle opties om de verzekeraar te bereiken al een paar keer benoemd (app, chat, mail, telefoon). Via deze communicatiemiddelen kun je ook schade melden. Zo kun je op vakantie bijvoorbeeld gemakkelijk en snel een verloren tas melden via de app, zonder hier uren mee bezig te zijn. Zo geniet je volop van je reis.