Fietsvakantie

Onbezorgd op fietsvakantie

Geniet je volop van de natuur en vind je het heerlijk om op fietsvakantie te gaan? Dan kun je je reisbestemming per fiets bereiken. Uiteraard vergt dit de nodige voorbereiding. Bovendien kan het geen kwaad om je huidige reisverzekering eens onder de loep te nemen om te kijken of je fiets wel onder de dekking van de verzekering valt. Misschien heb je nog geen reisverzekering, terwijl je deze eigenlijk wel nodig hebt voor je reis. Waar let je op bij het kiezen van de juiste verzekering?

Goed verzekerd op fietsvakantie? Sluit je reisverzekering af via onze handige keuzehulp!

Valt een fiets onder de bagagedekking van een reisverzekering?

Bij een aantal reisverzekering valt de fiets onder de rubriek bagage. Echter is deze dekking alleen van kracht als de fiets niet je vervoersmiddel is naar je reisbestemming. Is de fiets het vervoersmiddel naar je vakantieadres, dan zul je het anders moeten aanpakken. onderweg kan er namelijk altijd iets gebeuren waardoor je niet verder kunt met je fiets. Wat doe je dan?

Waarvoor ben je verzekerd tijdens een fietsvakantie?

Er zijn een aantal reisverzekeringen die je kunt afsluiten waar de fiets gewoon onder de dekking valt als vervoersmiddel. Zo wordt bijvoorbeeld de huur van een vervangende fiets vergoed, of extra verblijfskosten die je moet maken als je fiets gerepareerd moet worden. Sommige verzekeraars bieden zelfs een vergoeding als je met het openbaar vervoer terug naar huis moet. Uiteraard verschillen de voorwaarden per verzekeraar en is het dus belangrijk om de polisvoorwaarden erop na te slaan.

Welke modules verzeker je bij je reisverzekering?

Fietsvakanties worden steeds populairder en dus is het belangrijk om goed verzekerd de weg op te gaan. Wij geven je graag een aantal tips om zorgeloos op fietsvakantie te gaan naar het buitenland.

Bagage

Eigenlijk is het niet meer dan vanzelfsprekend dat je je bagage meeverzekerd. Zeker als de fiets onder de dekking van deze rubriek valt. Natuurlijk dienen ook je andere spullen verzekerd te zijn tegen bijvoorbeeld diefstal.

Medische kosten

Met de fiets kun je ongelukkig ten val komen. Biedt de zorgverzekering die je hebt voldoende dekking tegen de kosten die je dan moet maken? Verzeker daarom altijd medische kosten mee op je reisverzekering. Daarmee blijven jou hoge kosten bespaard.

Annuleringsverzekering

Moet je onverwachts je vakantie afbreken vanwege een geldige reden en heb je annulering bijgesloten op je reisverzekering? Dan krijg je de niet genoten vakantiedagen vergoed (gedeeltelijk of volledig). Bij een garantie-annulering krijg je de volledige reissom vergoed.

Kortom, stap goed verzekerd op de fiets. Het bespaart je een hoop ellende. Onze online keuzehulp helpt je graag verder bij het kiezen van de juiste reisverzekering en dekking voor je fiets.

Lekke band en bandenplakset vergeten?

Nooit meer je bandenplakset vergeten wanneer je op fietsvakantie gaat? Gebruik onze handige fietsvakantie paklijst en vergeet niks meer!