Annuleringsverzekering Canada

Goed verzekerd op reis naar Canada? Vergelijk reisverzekeringen en bespaar direct!

Doorlopende reisverzekering
Kortlopende reisverzekering

Reisverzekeringen vergelijken

Je gaat naar Canada! Dit prachtige land staat ook hoog in ons lijstje om een keer te bezichtigen.

Voor jouw reis naar Canada wil je zo goed mogelijk voorbereid zijn. Je weet immers nooit wat er kan gebeuren. Misschien krijg je wel opeens een negatief reisadvies of wordt je plotseling ziek. Wat moet je dan doen? Het is zonde om het geld van jouw reis in één adem kwijt te raken. Voor dit soort ongemakken bestaat er een annuleringsverzekering. Wat dit precies is en waarom het handig is voor jouw reis naar Canada? Wij leggen het je graag uit!

Wat is een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering dekt (een deel van) de kosten van je reis, wanneer deze geannuleerd wordt vanwege ernstige en onverwachte gebeurtenissen. Dit kan bijvoorbeeld een ongeval, ziekte of overlijden van jezelf of een familielid in de 1e of 2e graad zijn.

Ook wanneer je jouw reis moet afbreken door specifieke gebeurtenissen, biedt een annuleringsverzekering verschillende voordelen. Zo krijg je een deel van je reis vergoedt.
We kennen twee typen annuleringsverzekeringen: een doorlopende annuleringsverzekering en een kortlopende annuleringsverzekering.

Waarom moet ik een annuleringsverzekering voor Canada afsluiten?

Een annuleringsverzekering geeft rust en zekerheid voordat je op vakantie gaat. Ook tijdens jouw reis geeft het de zekerheid dat je verzekerd bent voor onverwachte gebeurtenissen en kom je niet voor vervelende verrassingen of hoge kosten te staan.

Een doorlopende of kortlopende annuleringsverzekering voor Canada

Met een doorlopende annuleringsverzekering ben je het hele jaar verzekerd tegen onverwachte annuleringskosten als je reis niet doorgaat of afgebroken moet worden door omstandigheden. Bij sommige verzekeraars zijn weekendjes weg of zelfs concert- en theaterkaarten al verzekerd!

Een doorlopende annuleringsverzekering sluit je af als je een aantal keer per jaar op reis gaat. In dat geval valt een doorlopende annuleringsverzekering meestal goedkoper uit dan een kortlopende annuleringsverzekering. Bij het afsluiten van een doorlopende annuleringsverzekering heb je de rest van het jaar geen omkijken meer naar je verzekering. Je kan met een zeker gevoel (spontane) vakanties en weekendjes weg boeken.

Een kortlopende annuleringsverzekering sluit je eenmalig af. Dit doe je wanneer jij een vakantie hebt geboekt en je wilt je specifiek voor enkel deze vakantie verzekeren voor eventuele annulering.

Een annuleringsverzekering voor Canada bij een negatief reisadvies

In veel gevallen is bij een doorlopende annuleringsverzekering het annuleren van je reis bij een negatief reisadvies wél verzekerd en bij een kortlopende annuleringsverzekering niet.

Wel wordt bij een doorlopende annuleringsverzekering als harde eis gesteld dat de reis geboekt is toen het land, gebied of stad nog geen negatief reisadvies had.

Uiteraard is dit niet het geval bij elke verzekeraar. Controleer daarom altijd eerst goed de voorwaarde voor het afsluiten van een annuleringsverzekering.

Een annuleringsverzekering voor Canada vergelijken

Wil jij de beste annuleringsverzekering voor Canada vinden? Gebruik dan onze vergelijkingstool en vind de beste annuleringsverzekering die bij jouw wensen en eisen past. Zo ga je gerust op vakantie naar Canada!

Veelgestelde vragen

1. Wat is een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering is een verzekering die je preventief dekt tegen eventuele annulering van je reis bij onverwachte gebeurtenissen. Dit kan bijvoorbeeld ziekte of overlijden van directe familie zijn. Ook wanneer jij door een gebeurtenis je reis voortijdig moet beëindigen biedt een annuleringsverzekering uitkomsten.

2. Is het verplicht om een annuleringsverzekering naar Canada af te sluiten?

Het is niet verplicht om bij het boeken van je vakantie een annuleringsverzekering af te sluiten. Echter is het vaak wel een verstandige keuze, aangezien er altijd onverwachte dingen kunnen gebeuren. Met een annuleringsverzekering kom je niet voor verrassingen of hoge kosten te staan.

3. Wat dekt een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering dekt (een deel van) de kosten van je reis, wanneer deze geannuleerd wordt door ernstige en onverwachte gebeurtenissen. Dit kan bijvoorbeeld een ongeval, ziekte of overlijden van jezelf of een familielid in de 1e of 2e graad zijn.Ook wanneer je jouw reis moet afbreken door specifieke gebeurtenissen, biedt een annuleringsverzekering verschillende voordelen. Zo krijg je een deel van je reis vergoedt.

4. Wat kost een annuleringsverzekering?

De kosten van een annuleringsverzekering verschillen per verzekeraar. Ook hangt de premie van een annuleringsverzekering van verschillende factoren af. Zo is er bijvoorbeeld een verschil in prijs wanneer je een doorlopende annuleringsverzekering afsluit in plaats van een kortlopende annuleringsverzekering. Daarnaast wordt het dekkingsgebied ook vaak meegenomen in de prijs. Zo heeft een annuleringsverzekering met werelddekking een andere prijs dan een annuleringsverzekering voor enkel Europa.

5. Wat is het verschil met een reisverzekering?

Waar je een annuleringsverzekering afsluit om je te verzekeren tegen het annuleren van je reis, sluit je een reisverzekering af om je te verzekeren tegen schade tijdens je vakantie in Canada. Maar ook bij reisverzekeringen wordt er onderscheid gemaakt tussen een kortlopende reisverzekering en een doorlopende reisverzekering.