Campings in de Bourgogne

Campings in de Bourgogne

In Frankrijk vind je verschillende gebieden en regio’s, om precies te zijn vind je in Frankrijk zevenentwintig gebieden. Een bepaald gebied is de Bourgogne, maar er zijn ook veel andere, bekende gebieden, zoals de Provence en de Ardèche. Over deze gebieden kun je ook meer lezen op deze website, maar in dit artikel lees je meer over de Bourgogne. De wijnstreek die in de Bourgogne te vinden is, die is ontzettend populair. Elk jaar komen er dan ook veel wijnliefhebbers op de Bourgogne af om deze bijzondere wijnen te gaan proeven.

Binnen Frankrijk was de Bourgogne vroeger een koninkrijk en de regio had dus als koninkrijk heel veel macht. Nu is de Bourgogne een streek geworden die vooral bekend staat om de wijnen, maar gelukkig is er nog veel meer te vinden, zoals de bijzondere campings in de Bourgogne. Veel mensen verblijven op een camping in de Bourgogne om vervolgens hun vakantie te combineren met een stedentrip naar Parijs. In de Bourgogne wonen ongeveer twee miljoen mensen en dit gebied ligt heel dichtbij, waardoor het combineren van een stedentrip ideaal is.

Verschillende campings

In de Bourgogne is een hoop luxe te vinden, maar toch is er een afwisselend aanbod van campings in het gebied. Je vindt er zowel standaard, familie – en luxe campings. De Bourgogne zelf is ook weer opgedeeld in vier gebieden en als je op zoek gaat naar een geschikte camping, dan is het slim om eerst te kijken in welk gebied binnen de Bourgogne je vakantie zou willen vieren. Zo zijn er de gebieden Yonne, Cote-d’Or, Nièvre en Saone et Loire. Het ene gebied heeft meer campings dan het andere gebied. Zo is Yonne eigenlijk het populairste gebied als het om verschillende campings gaat.

In dit departement Yonne vind je veel campings die tussen de bergen liggen. Daardoor heb je een prachtig uitzicht en is het heel fijn verblijven. Het is ook een andere beleving dan in een ander departement binnen de Bourgogne. In het departement Yonne vind je meer dan tachtig uitstekende campings die ongetwijfeld voor een goed verblijf zullen gaan zorgen.

Zorgeloos op vakantie naar de campings in de Bourgogne met een reisverzekering

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat door een goede reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt vaak gezegd. Maak je daarom geen zorgen op jouw vakantie, mocht er wel wat gebeuren. Met een reisverzekering bent u vooraf verzekerd voor eventuele beschadiging aan of diefstal van uw bagage en bent u verzekerd voor eventuele ziektekosten die u maakt tijdens het reis. Welke reisverzekering het beste bij u past? Vergelijk de reisverzekeringen in onze vergelijkstool en stem uw reisverzekering helemaal af op jouw wensen en eisen. Zo kun jij onbezorgd genieten van jouw vakantie!