Vertraging? Claim je vergoeding!

Pak je revenge na de vertraging!

Sta je daar drie uur van tevoren op Schiphol. Niet op het strand met cocktail in de hand maar al uren de zweetsokken van je buurman moeten verdragen. Die naast je ligt op het bankje omdat je vlucht is vertraagd. Boos, gefrustreerd en teleurgesteld? Claim je vergoeding!

Pak de luchtvaartmaatschappij terug

De luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt is op eenvoudige wijze terug te pakken. Er is zelfs Europees beleid voor! Volgens Europese regels heb je recht op verschillende zaken. Wij zetten alles overzichtelijk voor je op een rij:

  • Bij een lange vertraging heb je recht op verzorging (eten & drinken) door de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.
  • Bij een vertraging van meerdere dagen moet een luchtvaartmaatschappij een accommodatie voor je regelen.
  • Bij een vertraging van vijf uur of langer ontvang je het geld terug van je vliegticket en mag je je reis afbreken.
  • Bij een vertraging van 3 uur of langer heb je recht op een compensatie of vergoeding vanuit de luchtvaartmaatschappij. Hoe je dat aanpakt lees je in de volgende alinea!

Hoeveel geld krijg je terug?

Claim vergoeding

In vrijwel alle gevallen heb je bij vertraging recht op een vergoeding. Dit is vastgesteld volgens Europese richtlijnen. Ter verduidelijking geven we je een aantal voorbeelden:

  • Barcelona (1.240 kilometer): bij een vlucht van 1.500 kilometer of minder heb je recht op een vergoeding van € 250,-.
  • Curaçao (7.858,28 kilometer): vlieg je buiten Europa? Bij een afstand van 1.500 t/m 3.500 kilometer ontvang je een bedrag van € 400,-. Vanaf 3.500 kilometer heb je recht op een compensatie van € 600,-.
  • Griekenland (1.971 kilometer): bij een vlucht vanaf 1.500 kilometer heb je op een Europese vlucht recht op een vergoeding van € 400,-.

Wil je weten hoe hoog het bedrag is dat je terugkrijgt? Vul de tool in op onze website en zie direct de hoogte van je vergoeding. Zorg ervoor dat je je vluchtnummer en vertrek- of aankomstdatum bij de hand hebt.

Dien een claim in en krijg je geld terug!

Het kost je slechts weinig moeite om een claim in te dienen, terwijl je er minimaal € 250,- voor terugkrijgt. Zorg dus dat je in actie komt en bij vertraging een claim indient bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Laat je zeker niet afwimpelen door een vliegmaatschappij, want volgens Europese regels heb je gewoon recht op een vergoeding. Vaak staat het geld al binnen een week op je rekening, dus laat bij vertraging geen enkele euro liggen. Wellicht kun je van je vergoeding nogmaals een leuke vakantie boeken naar een zonnig vakantieoord!