Dekking Gevaarlijke sporten

Besluit je op reis spontaan te gaan parachutespringen, raften of een andere avontuurlijke sport te beoefenen? Het is belangrijk daar goed voor verzekerd te zijn. Door verzekeraars als gevaarlijk geziene sporten zijn vaak niet of slechts gedeeltelijk gedekt.

Reisverzekeraars hebben verschillende definities van gevaarlijke of bijzondere sporten. Over het algemeen vallen parachutespringen, bungeejumping, bergbeklimmen en raften onder de door verzekeraars als gevaarlijke geziene sporten. Ook sommige wintersporten vallen onder de gevaarlijke sporten, hierbij kun je denken aan bobsleeën, skispringen en heliskieën. Weet je niet zeker of de sport die jij wil beoefenen onder de gevaarlijke sporten valt? Dan is het verstandig even te bellen met jouw verzekeraar.

Voor de ongevallendekking van de reisverzekering kunnen gevaarlijke sporten zijn uitgesloten. Dit betekent dat wanneer jij of een van je medeverzekerden door het beoefenen van een gevaarlijke sport (blijvend) invalide raakt of overlijdt de verzekeraar geen vergoeding uitkeert. Wanneer je dit wel wil verzekeren bieden verschillende reisverzekeraars aanvullende dekking voor gevaarlijke sporten. Dit vind je als optie in onze vergelijking onder ‘Avontuurlijke sporten’.