Door heel Europa toegang tot Netflix en Spotify

Heb jij een Netflix account of Spotify abonnement? Dan is er goed nieuws, want per 1 april 2018 is er een nieuwe Europese wetgeving van kracht. Deze wet zorgt ervoor dat content gemakkelijk te streamen is in geheel Europa. Dit is goed nieuws voor gebruikers van onder meer Netflix, Spotify en HBO. Vanwege allerlei rechtenkwesties was dit tot op heden niet altijd mogelijk, maar daar kwam dus per 1 april 2018 verandering in. Waarom was dit tot op heden niet mogelijk en wat verandert er precies vanaf deze datum?

Rechtenkwesties

Diverse rechtenkwesties zorgden er momenteel voor dat je met een Netflix abonnement of Spotify abonnement in sommige Europese lidstaten tegen bepaalde grenzen aanliep. Betaalde content was bijvoorbeeld niet beschikbaar op je vakantieadres of hotel. Dit zorgde voor allerlei barrières en ook gebruikers baalden van deze grenzen. Zowel particuliere als zakelijke reizigers ervoeren de nadelen van deze barrières en daarom heeft nu de Europese Unie ingegrepen. In 2017 werden de lidstaten het met elkaar eens dat het zo niet verder kon. Daarom werd er gewerkt aan een nieuwe wet en deze gaat in op Eerste Paasdag 2018.

Netflix en Spotify overal in de EU afspeelbaar

Vanaf Eerste Paasdag 2018 is dit gedoe allemaal voorbij. Vanaf deze datum kun je namelijk in geheel Europa genieten van al je streamingdiensten. Ideaal voor mensen met een abonnement op bijvoorbeeld Spotify en Netflix. Ga je na 1 april 2018 op zakenreis of vakantie naar een land binnen de Europese Unie? Dan profiteer ook jij van deze maatregel. Je kunt dus probleemloos je favoriete films en muziek streamen via onder meer Netflix en Spotify. Zo hoef je niets van je series te missen en heb je ook niet langer last van haperingen tijdens het luisteren naar je favoriete muziek.

Toename digitale abonnementen

Brussel verwacht een toename van het aantal digitale abonnementen door deze maatregel. De verwachting is dat momenteel 30 miljoen mensen nu profiteren van deze nieuwe wetgeving. In 2020 kan dit aantal echter oplopen naar zo’n 72 miljoen mensen. De verwachting is dat er juist onder jonge gebruikers een flinke toename zal worden waargenomen. Roamingkosten zijn vorig jaar al afgeschaft en deze opheffing van grenzen voor streamingdiensten is opnieuw een Europees succes.

Stap na 1 april 2018 dus met gerust hart het vliegtuig in en geniet zowel van je vakantiebestemming als van je favoriete Netflix series of Spotify afspeellijsten.