Duiken verzekerd bedrag reisverzekering

Is duiken verzekerd bij een reisverzekering?

Je boekt je vakantie naar een prachtig mooi gebied of land, waar ze prachtige mooie stranden hebben met een heldere mooie zee. Je voelt bij het boeken de warmte al door je beeldscherm en heb nu al zin in om daar heerlijk te zonnen. Ook weet je zeker door het zien van die mooie zee dat je voor het eerst gaat duiken op vakantie! Zo zie jij die geweldige schildpadden, vissen en koralen op de foto een keer in het echt! Sluit je wel een duikverzekering af voordat je dit gaat doen? 

Bestaat er een reisverzekering voor duiken?

Ga je op vakantie duiken? De reisverzekeraars vinden dan dat je een groter risico loopt op (medische) kosten dan wanneer je een strandvakantie boekt zonder te gaan duiken. Daarom ben je niet standaard verzekerd voor onderwatersporten bij het afsluiten van een reisverzekering. Je kunt onderwatersport wel meeverzekeren als aparte dekking bij je reisverzekering. Lees hieronder meer daar over. 

Waarom een duikverzekering afsluiten?

Duiken met ademapparatuur, zoals een persluchtcilinders, kun je meeverzekeren bij jouw reisverzekering. Let er wel op dat reisverzekeraars een verschil hanteren tussen recreatief duiken en technisch duiken. 

Recreatief duiken houdt in dat je niet dieper duikt dan 40 meter. De meeste verzekeraars verzekeren recreatieduiken. Sommige verzekeraars hebben voor het verlenen van dekkingen de harde eis dat je een duikbrevet hebt. 

Technisch duiken zoals decompressie, -grot, en wrakduiken, is niet bij alle reisverzekeraars verzekerd. Als je technisch wilt gaan duiken, is het belangrijk dit na te vragen bij je reisverzekeraar of te controleren in de voorwaarden. 

Wat verzeker je met een onderwatersport verzekering?

Moet jij tijdens jouw vakantie onverwachts naar huis, maar heb je nog wel spullen geleend en duiklessen gepland staan? Jouw reisverzekering vergoedt de kosten van de niet genomen duiklessen en de huur van de duiksportartikelen. Ook jouw eigen duikspullen zijn verzekerd. 

Na een ongeval of opname in het ziekenhuis kan de reisverzekering je ook helpen met de terugreis. De zorgkosten worden in principe vergoed door je zorgverzekeraar. Ook de kosten van je hotel, appartement of andere soort accommodatie kun je vergoed krijgen, wanneer je door omstandigheden hier niet gebruik van kunt maken. Deze kosten krijg je vergoed als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten. Die sluit je weer apart af bij je reisverzekering. 

De beste duikverzekering voor jou

Wil jij de beste duikverzekering voor jouw vakantie afsluiten? Vergelijk dan enkele onderwatersport verzekeringen met elkaar en vindt jouw beste duikverzekering. Je ziet in een handomdraai de voorwaarden, verzekerde dekkingen en meer! 

Controleer altijd bij je verzekeraar of tussenpersoon van een reisverzekering of onderwatersport standaard is meeverzekerd.