Een stedentrip naar Berlijn!

Berlijn

De hoofdstad van Duitsland, Berlijn, is hard op weg één van de populairste steden van Europa te worden. Hard op weg? Misschien is Berlijn dat allang. Als het aan de inwoners van de stad ligt in ieder geval. Zij zijn lovend over de stad en dat is niet voor niets. In Berlijn vind je wijken van uitersten. Als je door het centrum loopt denk je dat je in een mooie, drukke, grote stad bent, neem je de metro drie haltes richting oost, dan kom je in Kreuzberg terecht; dé uitgaanswijk van Berlijn.

Dansje wagen

Wie daar nog niet is geweest, voor hen is het zeker de moeite waard om daar een dansje te wagen in een van de vele clubs, kroegjes of hippe loungebars. Maar niet alleen het nachtleven bruist in Berlijn. Ook aan cultuur valt er veel te beleven, zoals bijvoorbeeld het fotografiemuseum van Helmut, een zeer bijzondere expositie. Het dichtbij gelegen Alexanderplatz biedt gelegenheid voor shoppen. Rondom het plein Alexanderplatz bevindt zich het centrum.

Een overdekt centrum met allerlei winkels en een groot plein. In de zomermaanden zijn er altijd muzikanten in deze omgeving te vinden die muziek maken in het centrum. Niet alleen rondom Alexanderplatz, maar ook in Kreuzberg; muziek staat centraal in Berlijn. Er is geen vergunning voor nodig vanuit de Duitse overheid. Hierdoor zijn er tal van muzikanten en bandjes die overdag en ook in het nachtelijk leven op straat muziek maken. Door deze muzikale cultuur in Berlijn is de stad één van de mooiste en bijzonderste steden van Europa.

Straattheater

Achter Alexanderplatz is de Brandenburger Tor te vinden. Een monument waar vooral in de zomer veel straattheater te vinden is. Achter de Brandenburger Tor is rechts het parlement van Berlijn te vinden. Als je online reserveert kun je van juni tot en met oktober rondleidingen volgen in dit prachtige gebouw. Je kunt zelfs een kijkje nemen op het gebouw waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Achter het parlement is het centraal station te vinden.

Mocht je niet met de trein naar Berlijn gaan; neem dan toch even een kijkje op het centraal station. Verschillende verdiepingen met allerlei winkels vormen het station. Berlijn heeft zelfs ook één van de mooiste stations en aankomsthallen van Europa. Links gelegen van de Brandenburger Tor vind je het park. Dit grootste park van Berlijn heeft een mooie ligging. Ga lekker picknicken of breng de middag door in dit park. Na een wandeling, een middagje, in het park kun je dierentuin bezoeken in Berlijn.

Dierentuin

Deze Berlijnse Zoo is erg groot en divers met talloze dieren. Niet zomaar een dierentuin; nee, een zeer grote dierentuin. Als je toch in Berlijn bent is de dierentuin echt de moeite waard om te bezoeken! Als je alles overdag hebt beleefd in Berlijn is het handig om in de avond naar Kreuzberg te gaan. De wijk is overigens ook erg geschikt om daar een hostel of hotel te vinden voor de overnachting als je van een avontuurlijke stedentrip houdt. Mocht je meer voor je rust willen gaan, dan kun je aan de westkant van Berlijn leuke, rustige, ook wat grotere hotels vinden.

Terug naar Kreuzberg in de avond en in de nacht, dat is iets wat je in ieder geval moet doen. Waarom? Kreuzberg is gelegen aan de oostkant van Berlijn en de Berlijnse muur, die je ook gezien moet hebben, is gelegen aan de rechterkant van Kreuzberg. Als je in de avond aan de rechterkant van de Berlijnse muur loopt vanuit Kreuzberg, dan kom je aan het eind van de Berlijnse muur bij verschillende clubs die net zo gaaf zijn als de uitgaansgelegenheden in Kreuzberg.

Kreuzberg

Waarom is die wijk zo bijzonder? De afgelopen jaren heeft de wijk een ontwikkeling doorgemaakt met inwoners van de wijk die het ‘eigen’ hebben gemaakt. Veel zwervende reizigers zijn vertrokken vanuit het centrum van Berlijn richting Kreuzberg om een eigen plek op te richten. Aan de rand van de Donau is deze plek ontstaan waar allerlei zelfgemaakte huisjes en tenten te vinden zijn. Verboden voor onbevoegden, maar toch kun je vaak altijd stiekem een kijkje nemen daar. Deze plek is maar een klein deel van waarom Kreuzberg zo gaaf is.

Er is overal muziek in de avond en mensen lopen gezellig rond. Er mag buiten gedronken worden en dat doen de Duitsers dan ook graag. Veel backpackers vertrekken naar Kreuzberg om daar de zomer door te brengen. Veel Berlijnse hostels zijn ook gelegen in Kreuzberg. Voor de ‘hippiesfeer’ moet je dus in het Berlijnse Kreuzberg zijn. En voor het uitgaan? Ook in Kreuzberg.

Clubs

Alle goede, populaire clubs zijn daar te vinden, maar ook de underground clubs langs de Berlijnse muur zijn het feesten en bezoeken waard. En mocht je het even niet weten? Vraag dan gewoon even de weg aan iemand in Kreuzberg. De inwoners zijn heel vriendelijk; dus je krijgt in ieder geval een positief en gedegen advies! Conclusie? Genoeg redenen om Berlijn te bezoeken. Je kunt een hele week, zeven dagen of zelfs langer vertoeven in Berlijn. Er is zoveel te doen en het is juist fijn om de stad rustig te verkennen en niet in twee of drie dagen alles haastig te moeten bezoeken. Eén ding is duidelijk: Berlijn is de moeite waard.

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat door een goede reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt vaak gezegd. Maak je daarom geen zorgen op jouw vakantie, mocht er wel wat gebeuren. Met een reisverzekering bent u vooraf verzekerd voor eventuele beschadiging aan of diefstal van uw bagage en bent u verzekerd voor eventuele ziektekosten die u maakt tijdens het reis. Welke reisverzekering het beste bij u past? Vergelijk de reisverzekeringen in onze vergelijktool en stem uw reisverzekering helemaal af op jouw wensen en eisen. Zo kun jij onbezorgd genieten van jouw vakantie!