Een visum voor Turkije

Turkije is een enorm populair vakantieland, waar elke jaar weer vele vakantiegangers naar toe trekken. Turkije heeft een heerlijk klimaat, waardoor de temperatuur het in het zomerseizoen gemiddeld rond de 35ºC graden ligt. Turkije heeft vele all inclusive hotels in prachtige badplaatsen, waar het voor de vakantiegangers heerlijk vertoeven is. Wel hebben de vakantiegangers een visum nodig, om Turkije binnen te komen.

Hoe komt het dat het visumvrij reizen nog steeds niets is gelukt terwijl hiervoor al jaren terug afspraken over zijn gemaakt? Een visum aanvragen kost nog steeds veel tijd, een bezoek aan het consulaat is echter niet langer benodigd door een Visum Turkije online aan te vragen.

Wat is een visum?

Een visum is eigenlijk niets anders als een toegangsbewijs voor Turkije. Het bestaat uit een sticker of een stempel, dat wordt toegevoegd aan het paspoort of identiteitskaart. Eerder werd dit visum afgegeven door de ambassade of het consulaat van Turkije, maar tegenwoordig kunnen deze visums worden besteld via het internet. Zo kan er rustig thuis het visum worden besteld, wat vaak zorgt voor een stuk minder stress bij de vakantiegangers. Wel moet er rekening worden gehouden, dat er een aantal werkdagen overheen gaan, voordat de visums daadwerkelijk worden ontvangen. Wacht dus ook niet tot het laatste moment, met het bestellen van een visum. Op internet kunnen de aanvragers precies zien hoelang de visumaanvraag precies duurt. Zodra het visum is besteld, wordt deze verstuurd via de email of eventueel via de post. Wordt het visum ontvangen via de email, dan moet het visum nog wel worden uitgeprint.

Kosten en regels

Zodra het visum is besteld, is deze 180 dagen geldig. Het visum is bedoelt voor een verblijf van maximaal 90 dagen en deze moeten binnen de 180 dagen geldigheid vallen. De kosten van een visum liggen zo ongeveer rond de € 25,-. Wel kan een visum alleen worden aangeschaft door middel van een Visa of Mastercard. Het grote voordeel is, dat deze kaart niet perse op naam hoeft te staan. Mocht u dus geen eigen Visa of Mastercard hebben, kunt u er dus één lenen van vrienden of familie. Vakantiegangers die vergeten zijn om een visum aan te vragen, kunnen dit ook nog op de Turkse luchthaven doen. Hier staan namelijk speciale e-Visa automaten. Wel is het visum hier een stuk duurder en deze kan alleen worden betaald met een creditcard. Om een visum aan te vragen en Turkije binnen te komen, moet het paspoort of de identiteitskaart ten minste nog 6 maanden geldig zijn bij binnenkomst van het land.