Een weekend naar Antwerpen

Antwerpen

Voor veel Nederlanders is Antwerpen een ideale stad om er even tussenuit te kunnen en te gaan. Antwerpen, één van de grootste steden van België. Brussel is de hoofdstad van België, maar als je dat niet zou weten, dan zou je kunnen denken dat Antwerpen de hoofdstad van België was. Waarom? Omdat Antwerpen veel te bieden heeft en als je door de mooie stad loopt, je, je ogen uit kunt kijken. Om één ding staat Antwerpen in ieder geval bekend: het winkelen.

Vanaf het, overigens ook prachtige, grote, centraal station van Antwerpen loop je zo het centrum in. Het centrum wordt geleid door in het midden van het centrum een grote, zeer brede winkelstraat waar aan beide kanten van de straat verschillende winkels te vinden zijn. De grote ketens met de grote merken, maar ook kleinere winkels die juist opvallen in het koopgeweld van de Antwerpse inwoners.

Winkelen

Antwerpen is een stad waar veel Nederlanders, vooral vrouwen met hun dochters, heen gaan om een dagje te winkelen. Dat is duidelijk, maar wat biedt Antwerpen nog meer voor een gave stedentrip? Veel meer. Als je uit het centraal station komt lopen, dan heb je aan je rechterhand de Antwerpse Zoo zitten. Ook het bezoeken van deze grote dierentuin is het waard. Antwerpen staat er bekend om, mede omdat het niet zomaar een dierentuin is.

Sommige dierentuinen zou je kunnen missen in een stad als je daar op bezoek gaat tijdens een stedentrip, maar de dierentuin in Antwerpen? Die is anders. Vooral omdat de dierentuin dieren heeft die in andere landen niet te zien zijn, neem een kijkje als je er bent en je weet wat we bedoelen. Gelukkig zijn de tarieven van zo’n dierentuin niet zo duur vergeleken met andere dierentuinen in andere steden, dus reden genoeg om er een bezoekje te nemen.

Oud en nieuw

Als je een stedentrip wilt plannen, dan is het altijd goed om te kijken wanneer je naar die stad toe wilt gaan. Soms zijn er bepaalde evenementen of festivals in een stad, of het gunstige klimaat, waardoor bijvoorbeeld januari beter is dan maart om een stad te bezoeken. Bij Antwerpen maakt het niet heel veel uit, maar er is één jaarlijks feest: oud en nieuw. Elk jaar vier je het wel ergens, maar waarom vier je het niet in Antwerpen?

Antwerpen staat er als feest – en uitgaansstad wel een beetje om bekend: oud en nieuw vieren in Antwerpen. Waarom zul je denken? Dat heeft een aantal redenen. De eerste reden is het vuurwerk dat wordt afgestoken. In Antwerpen is het illegaal om tijdens oud en nieuw vuurwerk af te steken in het centrum, verboden. Als compensatie heeft de gemeente daar iets op bedacht; een spectaculaire vuurwerkshow aan de rand van de Schelde.

Het gevolg? Duizenden mensen stromen op deze bewuste avond naar elkaar toe om langs de Schelde naar de overkant te kijken waar om precies twaalf uur een vuurwerkshow begint van ongeveer een kwartier. Het vuurwerk brengt de Antwerpenaren samen. Daarna gaan de inwoners en ook veel bezoekers, speciaal voor het vuurwerk, het centrum in en wordt het laat tot in de nachtelijke uurtjes. Oud en nieuw vieren in Antwerpen is dus in ieder geval iets wat je een keer moet meemaken. 

De perfecte reisverzekering voor Antwerpen

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat door een goede reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt vaak gezegd. Maak je daarom geen zorgen op jouw vakantie, mocht er wel wat gebeuren. Met een reisverzekering bent u vooraf verzekerd voor eventuele beschadiging aan of diefstal van uw bagage en bent u verzekerd voor eventuele ziektekosten die u maakt tijdens het reis. Welke reisverzekering het beste bij u past? Vergelijk de reisverzekeringen in onze vergelijktool en stem uw reisverzekering helemaal af op jouw wensen en eisen. Zo kun jij onbezorgd genieten van jouw vakantie!