Hoe lang is een kortlopende reisverzekering geldig?

Ga je niet langer dan 3 weken op vakantie, dan ben je met een kortlopende reisverzekering goed verzekerd tijdens je vakantie. De kortlopende reisverzekering is een verzekering die geldig is vanaf de datum van vertrek, tot de datum van je terugkomst. Je sluit deze verzekering bijvoorbeeld af voor een wintersportvakantie, maar je kunt uiteraard ook kiezen voor een zomerse vakantie ergens in het buitenland. De kortlopende reisverzekering kun je vaak enkele minuten voor je vertrek nog in orde maken.

De kosten van een kortlopende reisverzekering

Het grote voordeel van een kortlopende reisverzekering is dat je er geen langdurige verplichting mee aangaat. De premie van de kortlopende reisverzekering is afhankelijk van een aantal factoren. De vakantiebestemming speelt bijvoorbeeld een rol, evenals het aantal personen dat er verzekerd moet worden. Verder kun je de kortlopende reisverzekering met meerdere modules uitbreiden, waar je dan ook weer een stukje extra premie voor betaalt. Tenslotte is ook de duur van de reis van invloed op de premie van de reisverzekering.

De maximale reisduur bij een kortlopende reisverzekering

De maximale reisduur bij een kortlopende reisverzekering kan per reisverzekeraar verschillen. Uiteraard verzeker jij je voor de periode dat je op vakantie gaat. De maximale reisduur kan bij sommige verzekeraars oplopen tot wel 180 dagen. Dit kan bijvoorbeeld heel handig zijn wanneer je voor een halfjaar naar het buitenland gaat. Het afsluiten van een kortlopende reisverzekering voor een langere periode is echter niet altijd goedkoper. Ga je langer dan 20 dagen achter elkaar op vakantie, dan is een doorlopende reisverzekering over het algemeen voordeliger dan een kortlopende reisverzekering.

Kortlopende reisverzekeringen vergelijken

Door vooraf kortlopende reisverzekeringen te vergelijken, kun je gemakkelijk de reisduur per verzekeraar zien. Ga naar qlick.nl/reis en start direct met vergelijken. Je kunt dan de premie berekenen voor een kortlopende reisverzekering. Uiteraard kun je aangeven hoelang je op vakantie wilt gaan naar het buitenland en daar een passende reisverzekering voor afsluiten. Kortom, ga vandaag nog aan de slag en verzeker je jezelf tegen onnodige kosten die je eventueel zou moeten maken tijdens je vakantie.