Waarom een reisverzekering?

Je wil er niet aan denken dat jou of je partner iets ernstigs overkomt in het buitenland. En juist omdat je er niet aan wil denken is een reisverzekering belangrijk. Al heb je misschien nooit schade geclaimd is een reisverzekering zeer sterk aan te bevelen.

Verzekerd voor letselschade

Vooral in het geval van een ongeval in het buitenland kunnen de kosten zeer hoog oplopen, soms tot in de tonnen. Medische voorzieningen zijn in veel landen namelijk zeer prijzig. Ook bijkomende kosten zoals een langer verblijf voor je partner, eventuele repatriëring of de inzet van bijzonder vervoer zijn gedekt met een reisverzekering.

Alarmcentrale

Mocht er iets ernstigs gebeuren kun je 7 dagen per week dag en nacht de alarmcentrale van jouw reisverzekering bellen. Hier werken ervaren professionals die je bijstaan in noodsituaties. Ook werkt er op de alarmcentrale altijd een arts die medisch advies kan geven. Zorg er daarom voor dat je het nummer van de alarmcentrale van jouw verzekeraar altijd bij de hand hebt. Je kunt dit nummer vinden op je verzekeringspas of het polisblad van je reisverzekering. Bijna alle reisverzekeraars maken gebruik van een van de vier grote alarmcentrales; SOS International, Eurocross Assistance, ANWB of Allianz Global Assistance.

Verzekerd voor materiële schade

Natuurlijk wil je op vakantie graag mooie foto’s maken, je familie kunnen bereiken en niet verstoken zijn van amusement. Dat betekent een hoop dure elektronica die kwijt kan raken of gestolen worden. Een reisverzekering dekt ook materiële schade mocht er iets kwijtraken of gestolen worden. Hier heb je wel te maken met een eigen risico en de dagwaarde van de apparatuur.