Waarom moet ik een reisverzekering afsluiten?

Onvoorziene gebeurtenissen

In het leven gebeuren altijd wel dingen die je vooraf niet voorzien had. Zo ook tijdens vakanties en weekendjes weg. Een ongeluk, een ziekenhuisopname of verdwalen in de bergen van een ver land; het kan iedereen overkomen tijdens een vakantie. Om te voorkomen dat je dan zelf voor de kosten moet opdraaien is het handig om een reisverzekering af te sluiten. Alle reisverzekeraars hebben namelijk de module ‘onvoorzien/hulpverlening’ in het basispakket. Je bent dan onbeperkt of tot een bepaald bedrag gedekt tegen deze onvoorziene kosten. Kijk per reisverzekeraar wel goed naar de verschillende soorten dekkingen die ze bieden.

Geneeskundige kosten

Ook geneeskundige kosten zijn bij een reisverzekering gedekt. Als je in het buitenland een medische ingreep moet ondergaan ben je daar wel tegen verzekerd. Toch kan het zijn dat de ingreep in het buitenland duurder is dan in Nederland. Als dit het geval is moet je zelf de extra kosten van de ingreep betalen. Met het afsluiten van een reisverzekering ben je ook verzekerd tegen deze extra kosten.

Bagage

Naast de kosten voor onvoorziene gebeurtenissen wordt bij een reisverzekering ook de bagage gedekt. Dit is tegenwoordig zeker niet onbelangrijk. Steeds meer mensen nemen dure apparaten als tablets en videocamera’s mee op vakantie. Reisverzekeraars vergoeden de geleden schade als er sprake is van bijvoorbeeld diefstal of verlies.