Wanneer kan ik het best een kortlopende reisverzekering kiezen?

Een vakantie boeken naar het binnen- of buitenland is een prettig uitstapje en deze kun je zonder zorgen beleven, wanneer je de keuze maakt voor een kortlopende reisverzekering. Veel mensen maken de keuze voor een doorlopende reisverzekering in plaats van een kortlopende reisverzekering. Waarin ligt nu precies het verschil? Wanneer kun je nu het beste kiezen voor een kortlopende reisverzekering?

De kortlopende reisverzekering is geschikt voor een eenmalige vakantie per jaar

Ben je een reis aan het plannen en ga je slechts eenmaal per jaar op vakantie? Dan is een kortlopende reisverzekering vaak de beste optie. Je loopt geen risico, je bent verzekerd van goede hulp in het buitenland en daarnaast betaal je nooit teveel premie. Ga je voor minder dan 21 dagen op vakantie, dan kun je eigenlijk altijd het beste een kortlopende reisverzekering afsluiten in plaats van een doorlopende reisverzekering.

De kenmerken van een kortlopende reisverzekering

Het is per situatie verschillend of een kortlopende reisverzekering voordeliger is. Wanneer je met je gezin 1 keer per jaar 2 weken op vakantie gaat, dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Dit verschil zit hem onder andere in de poliskosten die je betaalt. Bij een doorlopende reisverzekering betaal je slechts eenmaal poliskosten, terwijl je dit bij een kortlopende reisverzekering elke keer moet doen.

Een kortlopende reisverzekering is alleen geldig tijdens de duur van je vakantie. Je betaalt eenmalig je premie voor de periode dat je op vakantie gaat. Zodra je vakantie is afgelopen, stopt ook de kortlopende reisverzekering. De dekking van een kortlopende reisverzekering is vaak wel minder uitgebreid dan die van een doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering kun je vaak tussentijds niet meer wijzigen.

Wat is verzekerd met een kortlopende reisverzekering?

Met een kortlopende reisverzekering verzeker je onder andere je bagage tegen diefstal of verlies en kun je jezelf indekken tegen medische kosten die je moet maken in het buitenland. De kortlopende reisverzekering sluit je afzonderlijk voor elke reis af en daarmee kun je onbezorgd op vakantie gaan. Qua dekkingsgebied kun je kiezen uit Nederland, Europa of de gehele wereld. Vaak kun je je extra laten verzekeren voor bijvoorbeeld watersporten die je gaat beoefenen, wintersport en rechtsbijstand. De premie is naast de dekkingen die je kiest, afhankelijk van het aantal verzekerden en de reisduur.

Wat wordt het: doorlopende of kortlopende reisverzekering?

Ben je erg vergeetachtig en boek je regelmatig een last minute? Dan wil de kortlopende reisverzekering er misschien nog wel eens bij inschieten. Dan kun je beter kiezen voor een doorlopende reisverzekering, zodat je niet later onverwachts veel extra kosten moet betalen tijdens je vakantie.