Wat dekt een reisverzekering?

Wanneer je een reisverzekering wilt afsluiten, is het natuurlijk wel handig om te weten wat er precies gedekt wordt. Zo kom je niet voor onnodige verrassingen te staan tijdens je vakantie of reis.

Wat dekt een reisverzekering?

Wat een reisverzekering dekt is heel erg afhankelijk van de reisverzekering die je afsluit. Je hebt reisverzekeringen die erg uitgebreid zijn en vrijwel alles dekken, maar deze zijn uiteraard ook vrij duur. Wat sowieso wordt gedekt, is bijvoorbeeld wanneer je paspoort wordt gestolen of wanneer je medische problemen op reis hebt. Ook kan het voorkomen dat je door calamiteiten langer op je vakantiebestemming moet blijven. Deze extra kosten worden door de meeste reisverzekeringen gedekt. Indien spullen kapot gaan buiten jouw schuld om, dan kun je dit in de meeste gevallen ook vergoed krijgen. In de polisvoorwaarden, maar ook op de website van de aanbieders kun je precies zien wat er wordt vergoed en wat niet.

Overal ter wereld?

Wanneer je een reisverzekering wilt hebben die overal ter wereld te gebruiken is, dan kun je het beste kiezen voor een werelddekking. Dit is een aanvullende of uitgebreidere reisverzekering. De meeste reisverzekeringen hebben namelijk alleen een dekking binnen Europa. Het kost vaak wel wat extra om te kiezen voor een reisverzekering met werelddekking.

Hoe zit het met extreme sporten?

Ben je van plan om op vakantie een extreme sport te doen? Denk aan quadrijden, bungeejumpen of parachutespringen, dan loop je ook altijd het risico om een ongeluk of schade te krijgen. Deze kosten worden doorgaans niet standaard gedekt door een reisverzekering. Wanneer je toch wilt dat extreme sporten worden gedekt, moet je kiezen voor een aanvullende reisverzekering, speciaal voor extreme sporten. Dit geldt overigens ook wanneer je wilt duiken of op winterport gaat. Ook hiervoor zijn verschillende aanvullende reisverzekeringen beschikbaar.

Check de reisverzekering goed

Voordat je op reis gaat is het verstandig om goed te kijken of de reisverzekering voldoet aan jouw wensen en eisen. Dit geldt voor zowel de kortlopende als de langlopende reisverzekeringen. Controleer altijd goed of alles wel wordt verzekerd dat voor jou van belang is. Is dit niet het geval, kijk dan welke mogelijkheden er zijn om je reisverzekering uit te breiden.