Wat voor soort reisverzekeringen bestaan er?

Kortlopende en doorlopende reisverzekering

Grofweg bestaan er twee soorten reisverzekeringen: de kortlopende en de doorlopende reisverzekering, ook wel langlopende reisverzekering genoemd. De kortlopende reisverzekering is een verzekering die je voor een bepaalde periode afsluit en eindigt op het vooraf door jou bepaalde moment.

De doorlopende reisverzekering is, zoals de naam ook al zegt, een verzekering die je voor een langere periode afsluit. Dit is meestal een jaar. Als je vaak op vakantie gaat kan het al snel uit om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Mocht je niet vaak op vakantie gaan dan is een kortlopende reisverzekering vaak voldoende. Regel die we hierbij aanhouden is dat een kortlopende reisverzekering alleen voordeliger is als je minder dan 3 week per jaar op vakantie gaat. Dit geldt voor een stel zonder kinderen. Voor een gezin met twee kinderen geldt dat een langdurige reisverzekering al na 2 weken voordeliger is dan de kortlopende. Het afsluiten van een doorlopende verzekering kun je één keer doen, je hoeft dit niet bij elke reis opnieuw te doen.

Nederland, Europa of werelddekking

Afhankelijk van waar je naar toe reist kun je ervoor kiezen om een verzekering af te sluiten voor Nederland, Europa of de hele wereld. Als je alleen maar binnen Europa reist heb je natuurlijk geen reisverzekering met werelddekking nodig. Kijk dan ook goed naar de dekking als je een reisverzekering afsluit.