Welke dekkingen van een reisverzekering heb ik niet altijd nodig?

Ongevallen

In sommige gevallen is het niet nodig om voor bepaalde dekkingen in een reisverzekering te kiezen. Als je al een ongevallenverzekering hebt afgesloten is het niet nodig om de dekking voor ongevallen in de reisverzekering aan te zetten.

Vervangend vervoer

Hetzelfde geldt voor de module vervangend vervoer en/of verblijf. Dit is vaak al gedekt in de autoverzekering, bij de pechhulpdiensten of er is een mobiliteitsgarantie afgegeven door de autodealer. Kijk om hier zeker van te zijn goed na bij deze diensten of vervangend vervoer en/of verblijf inderdaad gedekt is. Mocht dit niet het geval zijn en wil je dit wel gedekt hebben dan zet je uiteraard de module aan. Bij oudere auto’s is het wel verstandig om vervangend vervoer mee te verzekeren.

Rechtsbijstand

Niet iedereen heeft behoefte aan rechtsbijstand tijdens de vakantie. Als je al een (gezins) rechtsbijstandverzekering hebt dan hoef je deze module niet aan te zetten. Ook als je denkt geen beroep te hoeven doen op reisrechtsbijstand tijdens je vakantie kun je deze module achterwege laten.