Zijn mijn kinderen meeverzekerd met een kortlopende reisverzekering?

Je hebt zojuist een reis geboekt naar het binnen- of buitenland en je wilt jezelf en je gezin verzekeren tegen onverwachtse kosten waarmee je te maken kunt krijgen in het buitenland? Natuurlijk sluit je dan een reisverzekering af. Bij het afsluiten van een reisverzekering kunnen best wat vragen op je afkomen. Kies je bijvoorbeeld voor een korte reisverzekering, dan wil je uiteraard weten of je kinderen ook onder de dekking van de verzekering vallen of dat je daarvoor een aparte regeling moet treffen met een verzekeringsmaatschappij.

Kinderen tot een bepaalde leeftijd gaan vaak gratis mee op vakantie

Kinderen kun je vaak probleemloos meeverzekeren op een kortlopende reisverzekering. Bij sommige verzekeraars zijn kinderen tot 5 jaar bijvoorbeeld gratis mee te verzekeren. Bij andere verzekeraars betaal je wel een aanvullende premie, maar dit is vaak een klein bedrag. Bij het online afsluiten van een korte reisverzekering krijg je de keuze wat de hoedanigheid van het gezin is. Dit betekent dat je kunt aanvinken of je alleenstaand bent, of dat je partner en kinderen ook meegaan op vakantie. Of je kind nu gratis meegaat of niet, je zult altijd de naam en geboortedatum door moeten geven aan de verzekeraar. Daarmee kunnen zowel jij als je kinderen veilig op vakantie.

Verzeker je tegen extra medische kosten in het buitenland

Kies je voor een kortlopende reisverzekering, dan heb je vaak de keuze uit verschillende soorten pakketten. Er zijn een aantal zaken standaard meeverzekerd bij een kortlopende reisverzekering. Wanneer je kinderen meegaan op vakantie, is het aan te raden ook geneeskundige kosten en een ongevallendekking mee te verzekeren. Een ongeluk zit in een klein hoekje en kinderen kunnen vaak vatbaar zijn voor diverse ziektes. Medische kosten die je moet maken in het buitenland kunnen soms flink oplopen en vanuit de basiszorgverzekering worden alleen acute kosten vergoed en is de vergoeding gemaximeerd conform de vergoeding die er in Nederland voor betaald wordt.

Je zoon of dochter gaat zonder jou op vakantie

Ga je zonder je kind op vakantie, omdat je zoon of dochter met vrienden op stap gaat en is hij of zij minderjarig? Dan zul je ook een reisverzekering moeten afsluiten voor je zoon of dochter wanneer je niet de beschikking hebt over een doorlopende reisverzekering. Het is belangrijk dat jij als ouder of verzorger je akkoord geeft wanneer er een kortlopende reisverzekering wordt afgesloten. Jouw handtekening of akkoord is cruciaal bij het afsluiten van een kortlopende reisverzekering. Kortom, onbezorgd op vakantie gaan ,samen met je kind of je kind alleen met vrienden, kan prima geregeld worden met een kortlopende reisverzekering.