Zijn mijn reisdocumenten verzekerd?

Natuurlijk wil jij een onbezorgde vakantie tegemoet gaan. Dit kun je realiseren door te kiezen voor een goede reisverzekering. Dit kan een kortlopende of doorlopende reisverzekering zijn. Natuurlijk wil je zoveel mogelijk risico’s afdekken, zodat je niet onverwachts voor hoge kosten komt te staan tijdens je vakantie. Gelukkig heb je diverse mogelijkheden om je te verzekeren tegen diefstal, beschadiging of verlies van eigendommen. Hoe zit dat eigenlijk met je reisdocumenten? Zijn deze ook meeverzekerd op de reisverzekering?

Reisdocumenten zijn verzekerd tegen diefstal, beschadiging of verlies

Je reisdocumenten zijn over het algemeen standaard meeverzekerd op de polis. Dit valt vaak onder de rubriek bagage. Je bent dan verzekerd tegen diefstal, beschadiging of verlies van je reispapieren. Daarmee kun je een onbezorgde reis tegemoet gaan. Houd er wel rekening mee dat de reisdocumenten vaak verzekerd zijn tegen de kostprijs.

Wat betekent: verzekerd tegen de kostprijs?

Stel dat je kosten moet maken voor het verlies van paspoort of identiteitskaart, dan krijg je de kosten vergoed door de reisverzekeraar die je moet maken voor het aanvragen van een tijdelijk of nieuw paspoort in het buitenland. Soms kan er een eigen risico van toepassing zijn op de reisverzekering die je hebt afgesloten. Dit wordt uiteraard eerst afgetrokken van de vergoeding die je krijgt vanuit de reisverzekering.

Check de vergoeding per reisverzekeraar

Heb je nog geen reisverzekering afgesloten, maar wil je eerst weten welke kosten er worden vergoed door een reisverzekeraar? Kijk dan bij qlick.nl/reis/categorie/reisdocumenten-doorlopend voor een dekkingsoverzicht per reisverzekeraar. Je kunt hier direct zien hoe de dekking van de reisdocumenten per reisverzekeraar in elkaar steekt en indien gewenst kun je direct de reisverzekering afsluiten.

Maak geen onnodige kosten in het buitenland

Om zorgeloos op vakantie te kunnen gaan, is het belangrijk dat je het risico zoveel mogelijk afdekt voor de kosten die je eventueel zou moeten maken voor reisdocumenten. Een paspoort of identiteitskaart is onmisbaar in het buitenland. Deze zul je bijna elke dag bij je moeten hebben. Gelukkig helpt een goede reisverzekering je bij het vergoeden van eventuele kosten door verlies, diefstal of beschadiging van reisdocumenten.