Geld verzekerd bedrag reisverzekering

Geld verzekerd bedrag reisverzekering

Je gaat op vakantie en hebt hiervoor extra contant geld mee om op een marktje uit te geven of de taxi’s mee te betalen. Contant geld in het buitenland is een handige optie, omdat je niet steeds wilt pinnen tijdens je vakantie (soms zelfs tegen extra kosten). 

Maar wat als jouw contant geld kwijt raakt of gestolen wordt? Ben je hier dan voor verzekerd? Wij zochten het voor je uit. 

Contant geld verzekeren

Contant geld verzekeren zit niet standaard in elke reisverzekering. Je kunt zelfs niet bij alle reisverzekeraars contant geld meeverzekeren. Bij de verzekeraars waar dit wel kan, verschilt het hoe hoog de dekking is. Dit kan uiteenlopen van 250 euro tot 750 euro. 

Contant geld op vakantie gestolen?

Heb je contant geld meeverzekerd bij je reisverzekering en wil je dat claimen? Dan is het belangrijk om een bewijs te hebben dat het geld is opgenomen, en dat je bij de politie aangifte hebt gedaan van diefstal of vermissing. Wanneer jouw geld of bankpassen gestolen zijn op vakantie, geldt er namelijk een bewijsplicht. Je moet kunnen aantonen dat er sporen van inbraak zijn geweest op de plekken waar u het geld heeft laten liggen. Anders wordt dit niet verzekerd door uw verzekeraar. U moet namelijk uw geld goed bij u houden of opbergen in een kluis, zodat het niet makkelijk gestolen kan worden. Dit is een harde eis van veel verzekeraars. 

Hoeveel contant geld mag u meenemen?

Wanneer je naar een land buiten de EU gaat, mag je een maximumbedrag van € 10.000 euro cash geld per persoon meenemen. Binnen de EU mag dit bedrag iets hoger zijn. In dit geval hoef je het niet bij de douane af te geven. Wanneer je meer meeneemt dan toegestaan, moet je dit van tevoren aangeven bij de douane. Je moet dan een “Aangifteformulier Liquide Middelen” invullen.

Tips voor contant geld op vakantie

We hebben enkele tips bij het meenemen van contant geld op vakantie voor je op een rij gezet. 

  • Controleer of er een kluis in uw accommodatie aanwezig is voordat u uw reis boekt. Zo weet u van te voren of u contant geld goed bewaard kan worden. 
  • Neem niet onnodig veel passen of contant geld mee op vakantie. 
  • Draag uw tas op uw buik, zodat het niet uit uw rugzak of tas gestolen kan worden. 
  • Pin zoveel mogelijk in winkels. Dit is tegenwoordig veel makkelijker dan vroeger.