Heerlijk Skiën in Skicircus Saalbach!

Skiën in Skicircus Saalbach

Waar moet ik heen gaan als ik én goed wil apres skiën én in een uitgestrekt gebied wil skiën en daarbij ook nog veel landgenoten tegen wil komen? Ja, dan is er eigenlijk maar één skigebied dat daar het passende antwoord voor is: skicircus Saalbach. Het prachtige en gezellige skigebied in Oostenrijk is waarschijnlijk het meest populaire skigebied in Europa voor Belgen en Nederlanders. Omdat er in heel veel clubs en kroegen goede apres ski feesten worden georganiseerd. Elke dag eigenlijk. Hierdoor zult u zich nooit vervelen als u naar Skicircus Saalbach op vakantie gaat.

Daarnaast heeft het gebied ongeveer tweehonderd kilometer aan pistes in Oostenrijk. Hierdoor is het ook nog eens een ongelooflijk groot en uitgebreid gebied. Daarbij is het heel fijn dat de tweehonderd kilometer aan pistes ook goed verdeeld is. In Skicircus Saalbach zul je dan ook niet heel hoge skitoppen vinden, maar het is wel een allround skigebied voor de beginnende, gemiddelde en gevorderde skiër. Daarbij zul je er een hoop Nederlandse skiërs treffen, waardoor veel Nederlanders elk jaar Skicircus Saalbach weer verkiezen als favoriete gebied om er te skiën.


Het skigebied

Het gebied is waarschijnlijk – met een paar andere dorpen erbij – het grootste en mooiste skigebied van Oostenrijk. Dat vinden niet alleen de Vlamingen en de Nederlanders, maar ook de Oostenrijkers zelf verkiezen Skicircus Saalbach elk jaar weer als een zeer favoriet skigebied. Daarnaast is er in de omgeving veel te vinden qua hostels en hotels. In het dal aan het einde van de meeste pistes vind je veel pittoreske hostels en hotelletjes die voor een zeer aantrekkelijke prijs een kamer aanbieden. Op deze manier ben je dan goedkoop uit én ben je ook nog eens snel op de piste van Skicircus Saalbach.

Misschien een klein nadeel: de bergen zijn niet heel hoog en steil, maar daardoor juist wel langer, waardoor de pistes zich wel goed lenen voor de wat rustigere skiër die langere tochten wil maken en niet per se het avontuur en de kick nodig heeft van de hoge en steile bergen. Als jij je in dit profiel herkent, dan is Skicircus Saalbach een geweldig skigebied voor elke skiër in Oostenrijk. 

Zorgeloos skiën met een reisverzekering! 

 Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat door een goede reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt vaak gezegd. Maak je daarom geen zorgen op jouw vakantie, mocht er wel wat gebeuren. Met een reisverzekering bent u vooraf verzekerd voor eventuele beschadiging aan of diefstal van uw bagage en bent u verzekerd voor eventuele ziektekosten die u maakt tijdens het reis. Welke reisverzekering het beste bij u past? Vergelijk de reisverzekeringen in onze vergelijktool en stem uw reisverzekering helemaal af op jouw wensen en eisen. Zo kun jij onbezorgd genieten van jouw vakantie!