Meer vakanties naar Kroatië

Het aantal Nederlandse toeristen naar Kroatië blijft stijgen. In de eerste 4 maanden van dit jaar kozen ruim 14.000 mensen voor een vakantie naar Kroatië. Dat is bijna de helft meer dan dezelfde periode vorig jaar. Dit heeft het Kroatisch Nationaal Bureau voor Toerisme laten weten aan NU.nl. Er zijn diverse redenen op te noemen waarom het land steeds populairder wordt onder Nederlandse toeristen.

Bekoelde vakantie-interesse Griekenland en Turkije

Hoe de toename te verklaren is? Het lijkt erop dat veel toeristen de onrust in Griekenland en Turkije zat zijn en uitwijken naar een ander vakantieland. Bovendien is Kroatië gelegen aan de Adriatische Zee, net als Turkije en Griekenland. Gemiddeld verblijven Nederlandse vakantiegangers zo’n 3 dagen en nachten in Kroatië. De meest gewilde vakantiebestemming in het land is nog steeds het schiereiland Istrië. Plan jij een bezoekje aan dit mooie land? Vergeet dan niet je reisverzekering te vergelijken.

Een vakantie naar Kroatië is goedkoop

Een andere reden voor de populariteit van Kroatië is ongetwijfeld de prijs. Niet alleen vliegtickets zijn super voordelig te boeken, ook kun je er tegen weinig geld uit eten gaan of een bezoek brengen aan een bepaalde attractie. Kroatië is een land waarin natuur, activiteit en cultuur snuiven telkens weer samenkomen. Als je dat tegen een aantrekkelijke prijs kan doen, waarom zou je dan geen vakantie doorbrengen in Kroatië?

De hoogtepunten van het land

Om je te verleiden een paar dagen door te brengen in Kroatië, geven we je graag een aantal tips. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan Nationaal Park Plitvicemeren. Cultuur opsnuiven kan onder andere in Trogir, een stadje dichtbij Split. Wil je kennismaken met de sprookjesachtige natuur van het land? De Krka watervallen zijn indrukwekkend om te zien. Je kunt de watervallen wandelend of fietsen bereiken of door de boot te pakken.

Goed verzekerd op vakantie naar Kroatië

Heb je voor dit jaar nog geen vakantie geboekt? Boek dan eens een vakantie naar Kroatië. Of je er nu 1, 2 of 3 weken doorbrengt, er is in Kroatië voldoende te ondernemen. Bovendien is het een perfect land om bij te komen na een jaar hard werken. Heb je voor je vakantie nog een reisverzekering nodig? Bekijk het aanbod reisverzekeraars op onze website en vind een passende reisverzekering.