Met plezier op vakantie naar Thailand

Thailand wordt ook wel het land van de glimlach genoemd. Jaarlijks trekken tienduizenden mensen erop uit om een bezoek te brengen aan dit Aziatische land. Afgelopen jaren was Thailand in rouw vanwege het overlijden van koning Bhumibol. In de achterliggende week is de koning gecremeerd en zijn de as en relikwieën naar het koninklijk paleis gebracht in Bangkok. Het overlijden van koning Bhumibol had grote impact op zowel de bevolking als het toerisme in Thailand.

Afsluiting rouwperiode

Het afsluiten van de rouwperiode is gunstig voor het toerisme in Thailand. In het desbetreffende jaar moesten ze voor hun gevoel namelijk vaak op de tenen lopen. Uitbundig vakantievieren in Bangkok zat er voor toeristen niet bij. Er golden namelijk strenge regels omtrent het rouwen en het grootste gedeelte van de bevolking was in het zwart gekleed. Dit bracht soms de nodige problemen met zich mee. Zo worden te kleurrijke geklede toeristen van het crematieterrein afgestuurd en ook nu is het nog steeds zo dat je alleen in passende kledij wordt toegelaten.

Nieuwe koning

Inmiddels zit er in Thailand een nieuwe koning op de troon, namelijk koning Rama X. Hij is echter lang niet zo geliefd zoals zijn vader. Hij wordt door de bevolking gezien als een playboy en doet zijn naam eer aan vanwege een drietal scheidingen. Bovendien rookt en drinkt hij en dit wordt hem door de bevolking niet altijd in dank afgenomen. Toeristen merken echter weinig van de nieuwe koning in Thailand. Sinds 2014 is de macht namelijk in handen van de militaire junta en heeft de koning weinig te vertellen over de toeristen in zijn land. Bovendien is het nog steeds mogelijk om een biertje in het openbaar te kopen.

Zorgeloos op vakantie naar Thailand

Wil je als toerist graag een zorgeloze vakantie tegemoet gaan in Thailand? Zorg er dan wel voor dat je je aan een aantal voorwaarden houdt. Het beledigen van het koningshuis is bijvoorbeeld een zware misdaad. Het is uit de boze om grapjes over hem of de junta te maken, want zowel de junta als de nieuwe koning staan op goede voet met elkaar. Voorheen kwam je er misschien met een waarschuwing of boete vanaf, maar nu is niet langer duidelijk welke negatieve gevolgen het beledigen van de koning met zich kan meebrengen. Zorg er dus voor dat je Thailand, de junta en de koning altijd met respect behandelt!