Ontdek de prachtige eilanden van de Maldiven!

Maldiven

In bepaalde landen in de wereld moet je gewoon geweest zijn. Er zijn namelijk van die landen die extra speciaal zijn. Eén van die landen is ongetwijfeld Maldiven. Dus was je al aan het twijfelen of je eventueel op vakantie zou willen gaan naar Maldiven? Dan vertellen we je via deze website graag waarom Maldiven een perfecte vakantiebestemming is. Eigenlijk zijn de Maldiven een eilandengroep en bestaat het land dus uit meerdere, kleinere eilandjes. In totaal bestaat de Maldiven uit elfhonderd negentig verschillende eilanden.

Je kunt natuurlijk niet alle schiereilanden bezoeken, want heel veel eilanden die bij de Maldiven horen zijn ook onbewoond. En er zijn uiteraard ook een paar eilanden binnen de Maldiven die erg populair zijn en dus ook in trek bij toeristen en vakantiegangers. De hoofdstad van de Maldiven is Malé er wonen ongeveer driehonderdvijftigduizend mensen met alle eilanden bij elkaar op de Maldiven. Een populair eiland is ongetwijfeld Thoddoo. Op dit eiland zijn bijzondere opgravingen gevonden en om deze reden gaan dan ook veel toeristen en vakantiegangers naar dit eiland.

Meer bezienswaardigheden

Maar gelukkig zijn er nog veel meer bezienswaardigheden te ontdekken op de Maldiven. Wat dacht je van Malé? Het is de hoofdstad van de Maldiven met zo’n honderdduizend inwoners. De hoofdstad is heel mooi en rustig. De Vrijdagmoskee is een speciale bezienswaardigheid die je zeker moet zien op de Maldiven als je besluit naar Malé te gaan. Verder is heel het eiland volgebouwd en wonen er dan ook relatief veel mensen per vierkante kilometer qua oppervlakte. Maar het is duidelijk dat Malé één van de plekken is op de Maldiven waar je heen moet gaan en waar ook veel mensen zijn.

Verder is er op de Maldiven ook het Nationaal Maldiven Museum. In dit museum kom je vooral meer te weten over de geschiedenis van alle bewoonde en onbewoonde schiereilanden bij elkaar – de Maldiven. Dit museum is ook te vinden in Malé, de hoofdstad. Dus mocht je een bezoek brengen aan de Maldiven en aan Malé, dan moet je ook zeker even een bezoek brengen aan het Nationaal Maldiven Museum. Het is duidelijk dat de Maldiven een fantastische plek is om te bezichtigen.

Zorgeloos op vakantie met een reisverzekering

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat door een goede reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt vaak gezegd. Maak je daarom geen zorgen op jouw vakantie, mocht er wel wat gebeuren. Met een reisverzekering bent u vooraf verzekerd voor eventuele beschadiging aan of diefstal van uw bagage en bent u verzekerd voor eventuele ziektekosten die u maakt tijdens het reis. Welke reisverzekering het beste bij u past? Vergelijk de reisverzekeringen in onze vergelijkstool en stem uw reisverzekering helemaal af op jouw wensen en eisen. Zo kun jij onbezorgd genieten van jouw vakantie!