Ontdek het prachtige Ethiopië

Ethiopië

Soms is het goed om voor een bijzonder land te kiezen als je op vakantie wilt gaan. Zo is Ethiopië een goede optie, want het is een zeer uniek land in Oost-Afrika. Tussen de Steenbokskeerkring en de evenaar in ligt Ethiopië precies. Ethiopië ligt tussen andere, mooie landen, zoals in het westen grenst het aan Soedan en in het noorden grenst Ethiopië aan Eritrea en verder in het zuiden aan Kenia en het oosten aan Djibouti en Somalië.

Ethiopië is qua oppervlakte een ontzettend groot land van ruim één miljoen vierkante kilometer. Vergelijkbaar: het land is ongeveer twintig keer groter dan Duitsland. Veel mensen bezoeken Ethiopië vanwege de natuur, omdat het land zo varieert in de verschillende landschappen die er zijn. Daarom is het aan te raden om een rondreis te plannen door Ethiopië. Eigenlijk zou je het land kunnen opdelen in vier delen: rond Abessinië is het noordelijk centraal vooral massief, verder vind je rond Choa voornamelijk de hoogvlakte qua landschap.

Bezichtigingen in Ethiopië

In het westen van Ethiopië vind je voornamelijk de laaglanden. Zo vind je in Amba massieve rotspartijen met zeer grote bergen, maar in Ethiopië zijn er ook steile massieven en diepe canyons en grote vulkanen en prachtige savannen die haast goudkleurig lijken. In Ethiopië is ook de Danakilwoestijn die jaarlijks door veel toeristen wordt bezocht en er zelfs veel sneeuw te vinden in het Oost-Afrikaanse land bij de top van de Ras Dashen, een berg van bijna vijfduizend meter hoog. Verder zijn er mooie rivieren in Ethiopië te vinden, kortom: genoeg afwisseling in Ethiopië.

Addis Abeba is de hoofdstad van Ethiopië en in het land wonen bijna 97 miljoen mensen. Verder zijn er een paar bezienswaardigheden die je in Ethiopië gezien moet hebben. Zeker als je besluit een langere rondreis te maken door het land, zodat je ook meer bezienswaardigheden kunt zien. Ethiopië heeft veel bijzondere monumenten, zoals de rotskerken van Lalibela en de hoofdstad. Het is verstandig om als eerste een bezoek te brengen aan Addis Abeba. De hoofdstad is een heel mooie stad waar je onder andere de Trinity kerk kunt vinden. Je moet in ieder geval in Ethiopië zijn geweest.

Zorgeloos op vakantie met een reisverzekering

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat door een goede reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt vaak gezegd. Maak je daarom geen zorgen op jouw vakantie, mocht er wel wat gebeuren. Met een reisverzekering bent u vooraf verzekerd voor eventuele beschadiging aan of diefstal van uw bagage en bent u verzekerd voor eventuele ziektekosten die u maakt tijdens het reis. Welke reisverzekering het beste bij u past? Vergelijk de reisverzekeringen in onze vergelijkstool en stem uw reisverzekering helemaal af op jouw wensen en eisen. Zo kun jij onbezorgd genieten van jouw vakantie!