Ontdek het prachtige Gambia

Gambia

Een prachtig land in Afrika, dat is Gambia, dat ook wel officieel de Republiek Gambia wordt genoemd. Gambia wordt steeds vaker bezocht als vakantieland. Eén van de redenen is dat het land grenst aan de Atlantische Oceaan. Het land is zo’n tweehonderdvijftig kilometer lang en slechts enkele tientallen kilometers land. Door deze bijzondere maten is Gambia een heel mooi land om door rond te trekken en de verscheidenheid van het land te zien en te ervaren. Deze rondreis kun je dan afleggen langs de prachtige Gambia rivier die door het land loopt.

Vanaf Banjul aan de zuidoever is het mogelijk om de Gambia rivier over te steken. Per dag varen er verschillende, grote boten die zelfs vrachtwagens en veel mensen kunnen vervoeren. Vaak is het heel druk, waardoor je soms heel lang moet wachten. Het is ook een optie om rondom de Gambia rivier heen te rijden. Hier ben je dan waarschijnlijk ongeveer twee dagen mee bezig, maar dit is wel een mooie tocht om te volgen langs het water. Verder heeft Gambia een werelderfgoed locatie die je ook zeker zou moeten bezoeken als bezienswaardigheid.

De geschiedenis van Gambia

Het gaat hier namelijk om James Island. Het was vroeger een verzamelpunt voor de slavernij. Sinds de afschaffing van de slavernij worden op dit eiland in Gambia veel herdenkingen georganiseerd en is het een symbool en een belangrijk kenmerk, monument van de geschiedenis geworden. Het is dan ook een heel mooie ervaring om een kijkje te nemen op James Island. Er zijn nog meer werelderfgoed locaties in Gambia die de moeite waard van het bezoeken zijn, zoals de Steencirkels van Senegambia.

Er zijn een hoop van deze steencirkels te vinden in Gambia. Daarom is het ook mooi om deze stenen tijdens de rondreis, langs de Gambia rivier bijvoorbeeld, te kunnen herkennen als de Steencirkels van Senegambia. Verder vind je in het zuidwesten van het land een prachtig strand, genaamd Paradise Beach. Er zijn op het strand veel handgemaakte loungebanken te vinden en verschillende palmbomen. Een zeer bijzonder en mooi strand om te bezoeken. En als je toch in Gambia bent, is het aan te raden om gemakkelijk en snel een bezoekje te brengen aan het mooie buurland Senegal.

Zorgeloos op vakantie naar Gambia 

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat door een goede reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt vaak gezegd. Maak je daarom geen zorgen op jouw vakantie, mocht er wel wat gebeuren. Met een reisverzekering bent u vooraf verzekerd voor eventuele beschadiging aan of diefstal van uw bagage en bent u verzekerd voor eventuele ziektekosten die u maakt tijdens het reis. Welke reisverzekering het beste bij u past? Vergelijk de reisverzekeringen in onze vergelijkstool en stem uw reisverzekering helemaal af op jouw wensen en eisen. Zo kun jij onbezorgd genieten van jouw vakantie!