Ontdek het prachtige Mozambique!

Mozambique

Er zijn een hoop landen in Afrika die niet direct tot de verbeelding spreken als je de naam van het land hoort. Zoals Mozambique bijvoorbeeld. Je weet dat het land bestaat, maar verder kun je er wellicht weinig over vertellen. Gelukkig zijn er genoeg redenen waarom Mozambique een perfect vakantieland is en waarom het een land is waar een hoop te beleven en te ontdekken valt. Dat vertellen we je uiteraard graag in dit artikel. Het eerste wat opvalt aan Mozambique is de lange kustlijn van 2.655 kilometer lang.

Het is dan ook ontzettend aan te raden om een prachtige tocht langs de kustlijn te doen. De route is eigenlijk al zo mooi uitgestippeld voor je dat je alleen maar kunt genieten van de zee en de prachtige dorpjes en steden waar je langs zult komen. Maar wat moet je in ieder geval niet vergeten qua bezienswaardigheden in Mozambique? Pemba is bijvoorbeeld één van de bruisendste steden van het land en vooral de liefhebber van duiken zal hier geweldig gaan genieten. Langs de lange kustlijn zitten er zeker een paar van de mooiste stranden ter wereld tussen waar je ongelooflijk kunt duiken.

Hoofdstad van Mozambique

In elk land is de hoofdstad natuurlijk belangrijk. Dat geldt zeker voor Mozambique. De hoofdstad is namelijk Maputo. In het zuiden van het land ligt de hoofdstad. Het is ondertussen een drukke en gezellige stad geworden waarin veel historie te zien is. Uiteraard heeft de stad zich ook gevuld met drukke markten en leuke restaurantjes en terrasjes. Maputo is dan ook absoluut een waardige hoofdstad van een mooi land als Mozambique. Voor de kust van Maputo – ongeveer veertig kilometer ervan verwijderd – ligt Inhaca eiland. Hier vind je prachtige koraalriffen voor de kust.

Er zijn in Mozambique meer van deze eilanden te vinden rondom de lange kustlijn, maar Inhaca eiland is zeker de moeite waard om te benoemen en dus zeker ook om te bezoeken. Mozambique heeft gelukkig nog meer in huis, zoals het Bazaruto Archipel Nationaal Park. Ten noorden van de hoofdstad Maputo ligt dit bijzondere, nationale park. Het park bestaat uit vijf eilandjes en daarom moet je absoluut dit park bezoeken, door de afwisseling, als je besluit op vakantie te gaan naar Mozambique. 

Zorgeloos naar Mozambique met een reisverzekering

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat door een goede reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt vaak gezegd. Maak je daarom geen zorgen op jouw vakantie, mocht er wel wat gebeuren. Met een reisverzekering bent u vooraf verzekerd voor eventuele beschadiging aan of diefstal van uw bagage en bent u verzekerd voor eventuele ziektekosten die u maakt tijdens het reis. Welke reisverzekering het beste bij u past? Vergelijk de reisverzekeringen in onze vergelijktool en stem uw reisverzekering helemaal af op jouw wensen en eisen. Zo kun jij onbezorgd genieten van jouw vakantie!