Op vakantie in Oeganda!

Oeganda

Op de evenaar in Oost-Afrika vind je het land Oeganda, officieel Republiek Oeganda. Het land grenst aan andere landen, zoals Kenia, Tanzania, Zuid-Soedan en Rwanda. Het Oost-Afrikaanse land staat waarschijnlijk niet direct hoog op je lijstje van favoriete vakantiebestemmingen. Toch zal het een enorm avontuur en een bijzondere belevenis zijn als je op vakantie gaat naar Oeganda. Het land heeft een hoop bezienswaardigheden die je niet kunt missen als je er eenmaal bent. Zo moet je zeker de hoofdstad bezichtigen en de hoofdstad is Kampala.

Verdere steden in Oeganda staan zeker niet bekend om de schoonheid of om de sfeer. Toch is Kampala als hoofdstad dan wel de stad die je moet bezoeken. Mooie uitzichten over het Victoria meer, fijne winkeltjes en grote markten. Het biedt een mooi contrast voor de natuur en de dieren – de reden waarvoor je eigenlijk naar Oeganda moet gaan. Om te beginnen met de natuur: door Oeganda loopt de eeuwenoude rivier de Nijl. In het Murchison Falls National Park vind je de prachtige Nijl watervallen en het water komt voort uit het Victoria meer.

Mensapen

Dat water uit het meer stroomt door in de lange, grote Nijl. Verder zijn er bijzondere dieren in Oeganda te vinden die je niet zo snel in andere landen tegen komt, zoals twee soorten mensapen. In Mgahinga en Bwindi leven de bijzondere berggorilla’s. In de andere steden, namelijk in Kibale en Queen Elizabeth vind je chimpansees.  Beide soorten mensapen zijn te bezoeken als toerist en dit is ook veilig en netjes gereguleerd door de overheid. Er worden veel tochten met gidsen georganiseerd, zodat je een goed beeld krijgt van zowel de chimpansees als de berggorilla’s.

Zorgeloos op vakantie met een reisverzekering

 Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat door een goede reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt vaak gezegd. Maak je daarom geen zorgen op jouw vakantie, mocht er wel wat gebeuren. Met een reisverzekering bent u vooraf verzekerd voor eventuele beschadiging aan of diefstal van uw bagage en bent u verzekerd voor eventuele ziektekosten die u maakt tijdens het reis. Welke reisverzekering het beste bij u past? Vergelijk de reisverzekeringen in onze vergelijktool en stem uw reisverzekering helemaal af op jouw wensen en eisen. Zo kun jij onbezorgd genieten van jouw vakantie!