Op vakantie naar het prachtige Maleisië!

Maleisië

Azië is een prachtig werelddeel. Eén van de meest populaire, Aziatische landen is ongetwijfeld Maleisië. De afgelopen jaren is het land steeds populairder geworden als het gaat om toeristische bezoeken en vakanties naar Maleisië. De hoofdstad van het land is Kuala Lumpur en vroeger stond de grootste wolkenkrabber van de wereld in Kuala Lumpur. Sinds die tijd is zowel de hoofdstad als Maleisië een toeristische trekpleister geworden, maar gelukkig heeft het land op zichzelf ook heel veel te bieden en we vertellen je daarom graag meer over de bezienswaardigheden van Maleisië.

Naast Kuala Lumpur is Malakka ook een grote stad. Het is een historische kunststad. De stad wordt vaak ook wel gezien als een groot openluchtmuseum. Op het Rode Plein vind je een bijzondere, heilige kerk bijvoorbeeld. Elk gebouw is bijna een kunstvoorwerp in deze stad. Daarom moet je zeker Malakka bezoeken als je geïnteresseerd bent in kunst en als je een bezoek brengt aan Maleisië. Als je een goed beeld wilt krijgen van Maleisië, dan moet je zeker een bezoek brengen aan het Sarawak Museum. Het wordt het beste museum van Maleisië genoemd.

Nog meer bezienswaardigheden

Dat komt voornamelijk door de veelzijdige informatie die je ontvangt over Maleisië in dit museum. Je vindt er alles over de cultuur, de kunst, maar ook over de natuur en eeuwenoude tradities. Als je een fanatieke wandelaar bent, dan zijn er in Maleisië talloze wandeltochten te vinden door veelzijdige en vooral diverse landschappen. Veel wandeltochten brengen je langs mooie plekken en nationale parken. In elk land vind je wel nationale parken, maar de nationale parken in Maleisië zijn groots en extra speciaal.

Eén bijzonder nationaal park heet bijvoorbeeld Kinabalu National Park. Op het eiland Borneo vind je dit prachtige, onwijs grote park. Een deel van het park bestaat uit botanische tuinen en een ander groot deel zit vol met fijne en lange wandelpaden. Het is overduidelijk dat Maleisië dus een prachtig land is waar je absoluut naar toe moet gaan voor een fantastische vakantie. Er zijn mooie, grote steden te vinden en er zijn ook juist voor de afwisseling wat kleinere en bijzondere dorpjes te vinden. Conclusie: genoeg in één mooi land voor een prachtige vakantie in Maleisië.

Zorgeloos op vakantie met een reisverzekering

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat door een goede reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt vaak gezegd. Maak je daarom geen zorgen op jouw vakantie, mocht er wel wat gebeuren. Met een reisverzekering bent u vooraf verzekerd voor eventuele beschadiging aan of diefstal van uw bagage en bent u verzekerd voor eventuele ziektekosten die u maakt tijdens het reis. Welke reisverzekering het beste bij u past? Vergelijk de reisverzekeringen in onze vergelijkstool en stem uw reisverzekering helemaal af op jouw wensen en eisen. Zo kun jij onbezorgd genieten van jouw vakantie!