Op vakantie naar het prachtige Mali

Mali

Officieel wordt Mali de Republiek Mali genoemd. Het land ligt in Afrika, ten zuiden van de Sahara. Het is een relatief onbekend land, maar toch is Mali in Afrika een land waar je geweest moet zijn. De hoofdstad van Mali is Bamako en een leuk feitje: het hele land is afgesloten van de zee en Mali is dus omringd door allerlei andere, Afrikaanse landen, zoals Nigeria en Burkina Faso. In Mali wonen ruim vijftien miljoen mensen en de voertaal die wordt gesproken is Frans. In dit artikel vertellen we je graag meer over de bezienswaardigheden die er zijn in Mali, die een bezoek het zeker waard maken.

Mali is één van de armste landen ter wereld. Vergeleken met Europa kan het dan ook wel een cultuurschok zijn als je besluit op vakantie te gaan naar Mali. Maar aan de andere kant is er daarom juist veel te beleven, te ontdekken en te zien in Mali, ook door de armoede in het land. In Mali vind je maar liefst vier UNESCO Werelderfgoeden en voor een klein land als Mali is dat enorm veel. Dat maakt Mali in Afrika zeker één van de mooiste en bijzonderste landen ter wereld – tegenover de armoede die het land wel kent.

Verschillende bezienswaardigheden

Er zijn zeker veel verschillende bezienswaardigheden de moeite waard in Bali, zoals de Klif van Bandiagara. Vijfhonderd meter boven de zanderige vlakte steekt deze bijzondere klif uit. Je zult ‘m dan ook zeker herkennen als je er een bezoek aan brengt. De hoogste berg van Mali is overigens Hombori. Deze berg is ruim elfhonderd meter hoog en rondom de berg liggen er verschillende rotsformaties. Het is vooral aan te raden om een rondreis door Mali te organiseren, waarbij je ook allerlei bezienswaardigheden kunt bezichtigen, zoals de prachtige berg Hombori.

Op de rand van de Sahara vind je de eeuwen oude handelsstad Timboektoe. Deze stad is toch één van de bekende kenmerken van Mali en daarmee is Mali gewoon een bijzondere en meer bekend land dan je in eerste instantie zou denken. Genoeg redenen om vandaag nog een reis te boeken naar Mali en daar een prachtige vakantie te hebben. Het is dus zeker aan te raden om er een avontuurlijke rondreis en tocht van te maken langs de mooie bezienswaardigheden van Mali.

Zorgeloos op vakantie met een reisverzekering

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat door een goede reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt vaak gezegd. Maak je daarom geen zorgen op jouw vakantie, mocht er wel wat gebeuren. Met een reisverzekering bent u vooraf verzekerd voor eventuele beschadiging aan of diefstal van uw bagage en bent u verzekerd voor eventuele ziektekosten die u maakt tijdens het reis. Welke reisverzekering het beste bij u past? Vergelijk de reisverzekeringen in onze vergelijktool en stem uw reisverzekering helemaal af op jouw wensen en eisen. Zo kun jij onbezorgd genieten van jouw vakantie!