Parkeren rondom vliegvelden

Veel mensen weten dat je kan besparen op reisverzekeringen, wanneer je op reis gaat met het vliegtuig moet de auto natuurlijk ook geparkeerd worden. Parkeren rondom vliegvelden kan nogal een dure aangelegenheid zijn, je doet er daarom goed aan om ook de prijzen te vergelijken voor deze parkeerplaatsen.

Parkeren bij vliegvelden, hoe werkt dat nu precies?

Als je bijvoorbeeld wilt parkeren bij Schiphol dan heb je de keuze uit twee verschillende manieren van parkeren.

De eerste manier van parkeren is het conventionele shuttle parkeren. Hierbij parkeer je zelf je auto op het parkeerterrein. Na het parkeren wordt je opgehaald door een shuttlebus die je naar het vliegveld rijdt. Shuttle parkeren is vaak de goedkopere keuze van de twee, als je dus echt zo goedkoop mogelijk wilt parkeren moet je dus echt voor een shuttle parkeerplaats kiezen. Maak je daarnaast geen zorgen over extra kosten, de rit per shuttlebus is natuurlijk gratis en is bij de prijs inbegrepen. Wanneer je kiest voor shuttle parkeren kun je dus zelf je auto parkeren, zo weet je dat je auto goed geparkeerd staat. Wel ben je iets meer tijd kwijt, je moet immers nog per shuttlebus naar het vliegveld rijden. De shuttlebussen rijden over het algemeen eens per 10 minuten, reken daarom op een reistijd van maximaal 20 minuten vanaf het parkeerterrein naar het vliegveld. Zo ben je op tijd bij de incheckbalie en kun je met een gerust hart op reis.

De tweede manier van parkeren is het steeds populairder wordende valet parkeren. Valet parkeren is over komen waaien uit Amerika. Bij deze manier van parkeren parkeer je niet zelf je auto maar wordt je auto voor je geparkeerd door een chauffeur. Een stukje luxe en comfort is waar het om draait bij valet parkeren. Je hebt namelijk ook nog het gemak dat je dichtbij de incheckbalie kan uitstappen. Dit scheelt in tijd en daardoor hoef je ook minder lang met je bagage rond te lopen. Voordat de chauffeur je auto parkeert controleert deze eerst uw auto op eventuele schade of mankementen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij terugkomst.