Reisverzekering en de maximale reisduur?

Reisverzekering en de maximale reisduur?

Er bestaan twee soorten reisverzekeringen: de kortlopende en de doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering verzekert jouw reis voor een bepaalde periode (meestal een maximaal aantal weken). 

Een doorlopende reisverzekering is het hele jaar door geldig, echter geldt er wel een maximum voor het aantal dagen dat je aaneengesloten op reis kunt. Alles wat je moet weten over de maximale reisduur reisverzekering lees je in onderstaand artikel.

Maximale reisduur doorlopende reisverzekering

De meeste doorlopende reisverzekeren hanteren een maximale reisduur van 60 dagen. Het kan zijn dat jouw reisverzekering meer of minder dagen hanteert. Lees hiervoor de voorwaarden van jouw reisverzekering goed door. Zo weet je hoeveel aaneengesloten dagen je maximaal verzekerd op reis kan. 

Er bestaan ook reisverzekeringen die speciaal gericht zijn op lange reizen. Zo kun je bijvoorbeeld een heel jaar of langer aaneengesloten op reis! Dit is handig als je op wereldreis gaat of lang werkt in het buitenland. Daarnaast kun je met verschillende verzekeringen tot wel maximaal een jaar aaneengesloten op reis. Een voorbeeld hiervan is de Globetrotter reisverzekering van Allianz Global Assistance.

Maximale reisduur kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is geldig tijdens de reisperiode waarvoor je deze hebt afgesloten. Echter stellen verzekeraars vaak een maximum aan het aantal dagen waarvoor je een kortlopende reisverzekering kunt afsluiten. Dit kan oplopen tot wel zes maanden. 

Daarbij dien je er wel rekening mee te houden dat een kortlopende reisverzekering voor een lange periode afsluiten niet verstandig is. Vaak liggen de kosten hoger of sluit de dekking niet goed aan. Reis je langer dan 20 dagen per jaar? Dan is een doorlopende reisverzekering de verstandige keus om af te sluiten. 

Maximale reisduur overschreden, wat nu?

Heb je een kortlopende reisverzekering en moet je noodgedwongen langer op je vakantiebestemming blijven? Dan is bij een kortlopende reisverzekering je reis alsnog gedekt zonder dat je hiervoor extra premie betaalt. De voorwaarde hierbij is wel dat je zo snel mogelijk weer terugkeert naar huis.

Als je besluit zelf je vakantie te verlengen, moet je contact opnemen met jouw reisverzekeraar om de dekking van je kortlopende verzekering te verlengen. In dat geval moet je natuurlijk wel gewoon premie betalen voor de extra reisdagen.

Heb je doorlopende reisverzekering en overschrijdt je door overmacht de maximale reisduur? Dan geldt hier ook dat dit gewoon is gedekt, mits je zo snel mogelijk weer huiswaarts keert. Bij een doorlopende reisverzekering is het niet mogelijk de dekking te verlengen als je zelf besluit langer op je vakantiebestemming te blijven. Na de maximale reisduur vervalt automatisch de dekking van je doorlopende reisverzekering.