Reisverzekering en mijn bagage

Reisverzekering en mijn bagage

Als jij op reis gaat heb je bagage met je mee. Of dit nu een klein tasje is of meerdere koffers, je wilt al je bagage zo goed mogelijk verzekerd hebben. Er kan namelijk altijd wat met jouw spullen gebeuren. Er kan een tas gestolen worden of een koffer kwijt raken. In dit artikel gaan we kijken naar de reisverzekeringen voor jouw bagage. 

Standaard dekking

Met een dekking voor bagage zijn de spullen die je meeneemt op vakantie verzekerd tegen diefstal, verlies, vermissing of beschadiging. Ook reisdocumenten, zoals je paspoort, en spullen die je koopt tijdens de reis zijn met deze dekking verzekerd. Contant geld en cheques zijn niet standaard meeverzekerd. Het is wel mogelijk je hiervoor tegen betaling extra te verzekeren.

Eigen risico

Het is daarbij ook belangrijk te kijken naar het gehanteerde eigen risico. Sommige reisverzekeraars gaan namelijk uit van een eigen risico, wat wil zeggen dat je per schadegebeurtenis het eerste deel van het schadebedrag zelf moet betalen. Of er sprake is van een eigen risico en hoe hoog dat bedrag is, kun je in de reismodule van Geld.nl direct zien bij de reisverzekeringen die je met elkaar vergelijkt./;

Wanneer dekt de reisverzekering bagage niet?

Als er schade aan je bagage ontstaat door opzet of roekeloosheid, dan wordt dit niet vergoed door de reisverzekering. Daarnaast keren verzekeraars alleen uit als je je hebt gehouden aan de ‘normale voorzichtigheid’. Dit is een term van verzekeraars die wil zeggen dat ze je er zelf alles aan hebt gedaan om diefstal, vermissing of schade aan je bagage te voorkomen .Je krijgt bijvoorbeeld niets vergoed als je bagage wordt gestolen uit je auto als je deze niet had afgesloten.